Flux Stiri

Soluția găsită de președintele Fifa pentru problemele de la Cupa Mondială feminină 2023: „Trebuie să ne concentrăm doar pe lucruri pozitive”

  • Gianni Infantino spune că vrea să vorbească doar despre lucruri pozitive în timpul Cupei Mondiale de fotbal feminin.
  • Infantino a fost întrebat despre o serie de probleme legate de fotbalul feminin.
  • Selecționata Australiei a criticat disparitatea de gen în ceea ce privește premiile în bani pentru Cupa Mondială.

Președintele Fifa, Gianni Infantino, spune că vrea să vorbească doar despre lucruri pozitive în timpul Cupei Mondiale de fotbal feminin, atunci când a fost întrebat despre probleme precum disparitățile salariale între femei și bărbați, scrie BBC.

În cadrul unei conferințe de presă la Auckland, în ajunul celei mai mari Cupe Mondiale feminine de până acum, Infantino a glumit și pe seama monologului său extraordinar de dinaintea Cupei Mondiale masculine din Qatar.

În noiembrie, Infantino a spus: Astăzi mă simt qatariot, mă simt arab, mă simt african, mă simt homosexual, mă simt handicapat, mă simt muncitor migrant”.

Miercuri, el a spus că se simte obosit după ce abia a ajuns în Noua Zeelandă. Este un moment minunat să fiu aici”, a adăugat Infantino.

Pentru cei care așteaptă să audă cum mă simt astăzi… astăzi mă simt obosit pentru că abia am aterizat. Dar mă simt foarte fericit”. Co-gazda Noua Zeelandă începe turneul împotriva Norvegiei pe Eden Park joi (08:00 BST kick-off), înainte ca Australia, care găzduiește de asemenea Cupa Mondială feminină, să joace împotriva Republicii Irlanda la Sydney mai târziu în aceeași zi.

Răspunsul președintelui Fifa la probleme

Infantino a fost întrebat despre o serie de probleme legate de fotbalul feminin. Selecționata Australiei a criticat disparitatea de gen în ceea ce privește premiile în bani pentru Cupa Mondială și faptul că unele națiuni nu au drepturi de negociere colectivă.

Astăzi este ajunul meciului de deschidere a Cupei Mondiale feminine și pentru mine este un moment în care trebuie să ne concentrăm asupra aspectelor pozitive”, a adăugat el.

Până la 20 august [data finalei] veți auzi de la mine numai lucruri pozitive despre tot și despre toți, iar dacă cineva nu este încă mulțumit de ceva, atunci îmi pare foarte rău. Începând cu 21 august, ne concentrăm pe alte probleme din întreaga lume. Ne vom ocupa de toate problemele care vor apărea. Dar, serios, am făcut pași importanți și am făcut un drum.”

Citește și:

The post Soluția găsită de președintele Fifa pentru problemele de la Cupa Mondială feminină 2023: „Trebuie să ne concentrăm doar pe lucruri pozitive” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code