Flux Stiri

World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism are loc astăzi la Piața Universității din București

  • Între fotografiile expuse sunt și cele ale celor patru câștigători globali.
  • Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate.
  • WPP premiază imagini și povești din întreaga lume.

Orice plan ai avea pentru ziua de azi, fă-ți timp să ajungi la Universitate. World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București.

146 de fotografii îți pun în lumină războiul din Gaza și pe cel din Ucraina, migrația, schimbările climatice, familia și sănătatea mintală și doar așa vei înțelege importanța fotografiei jurnalistice în jurul lumii.

Sunt cele mai importante 146 de fotografii realizate de jurnaliști fotografi, care au captat cu obiectivul aparatului de fotografiat cele mai importante imagini din jurul lumii. Este o expoziție care este și însoțită de un tur audio. Este realizat în parteneriat cu aplicația Smartify, și cei care ajung la această expoziție vor putea asculta pe propriile device-uri povestea fiecărei fotografii câștigătoare.

Sunt fotografii care îți spun ce se întâmplă în lume. Găsești imagini despre războiul din Gaza, despre războiul din Ucraina, despre schimbările climatice, despre familie, despre migrație, dar și despre sănătatea mintală care preocupă în această perioadă mare parte dintre jurnaliștii lumii.

Este o expresie aflată la intersecția dintre artă și jurnalism, pentru că Word Press Photo recunoaște cele mai de impact imagini ale anului și, pe lângă aceste fotografii, vei găsi și cei patru câștigători globali: fotografia premiată cu „fotografia anului”, cu „articolul anului”, premiul pentru proiecte pe termen lung și premiul pentru proiect în format liber.

Sunt extrem de frumoase aceste fotografii și îți spun ce se întâmplă astăzi în lume.

The post World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism are loc astăzi la Piața Universității din București appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code