Flux Stiri

Washington Post: Ucraina lansează contraofensiva împotriva Rusiei

  • Trupele ucrainene includ unități de atac specializate înarmate cu arme occidentale și instruite în tactica NATO.
  • Contraofensiva se intensifică pe măsură ce criza se formează în regiunea de sud a Ucrainei, Herson.
  • Distrugerea barajului schimbă geografia și topografia pe primele linii în sudul Ucrainei.

Armata ucraineană a lansat contraofensiva împotriva forțelor ruse de ocupare, anunță Washington Post. Conform publicației, Ucraina deschide o fază crucială în război, menită să restabilească suveranitatea teritorială a Ucrainei și să păstreze sprijinul occidental în lupta sa împotriva Moscovei.

Trupele ucrainene și-au intensificat miercuri noaptea atacurile asupra frontului din sud-estul țării, potrivit mai multor persoane din forțele armate ale țări Patru membri ai armatei, inclusiv ofițeri, au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu erau autorizați să discute public despre evoluția câmpului de luptă.

Contraofensiva se intensifică pe măsură ce criza se formează în regiunea de sud a Ucrainei Herson, unde o breșă a barajului Kakhovka și a centralei hidroelectrice, controlate de ruși, a fost spartă. Inundațiile vaste au afectat și câmpul de luptă în acea parte a frontului de sud.

Igor Strelkov, un veteran al armatei și fost ofițer al serviciului de securitate al Rusiei, a declarat joi că este clar că contraofensiva Ucrainei a început. Strelkov a jucat un rol cheie în anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și, mai târziu, în războiul din Donbas.

„Poate că acum putem spune cu încredere că ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei a început în urmă cu 5-6 zile”, a scris Strelkov pe Telegram, oferind o analiză a mișcărilor trupelor în diferite puncte fierbinți de-a lungul liniei frontului.

Citește și

The post Washington Post: Ucraina lansează contraofensiva împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code