Flux Stiri

Vizita regelui Charles în Franța a fost amânată din cauza protestelor legate de reforma pensiilor

charlescharles

  • Călătoria la Paris și Bordeaux urma să înceapă duminică.
  • Oficialii au insistat anterior că nu se cunosc amenințări la adresa călătoriei.
  • Intrarea în primăria din Bordeaux a fost incendiată.

Vizita de stat a regelui Charles al III-lea în Franța a fost amânată deoarece națiunea se confruntă cu noi proteste față de reformele pensiilor. Palatul Elysée din Franța a declarat că decizia a fost luată din cauza celei de-a 10 zile de proteste planificate pentru marți, scrie BBC.

Călătoria la Paris și Bordeaux urma să înceapă duminică, dar ambele orașe au înregistrat unele dintre cele mai grave violențe joi de la începutul protestelor în ianuarie.

Oficialii au insistat anterior că nu se cunosc amenințări la adresa călătoriei. Intrarea în primăria din Bordeaux a fost incendiată. În capitală, au fost lansate gaze lacrimogene, iar ministrul de Interne Gérald Darmanin a declarat că au fost aprinse 903 incendii, într-un oraș în care gunoiul nu a fost colectat din 6 martie.

„Această decizie a fost luată de guvernele francez și britanic și după un apel telefonic între președintele francez și rege în această dimineață”, a spus Elysée. „Pentru ca Majestatea Sa să fie primită în condiții care corespund relației noastre de prietenie… această vizită de stat va fi reprogramată cât mai curând posibil”.

Vineri dimineaţă, ministrul de interne Gérald Darmanin declara că 4.000 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru vizita lui Charles al III-lea. „Suntem pregătiţi să-l primim în condiţii excelente” pe suveranul britanic, dădea el asigurări la postul CNews.

Potrivit ministrului, nu există ameninţări teroriste. „Poate exista pe ici, pe colo, voinţa – pentru că va fi mediatică – de a-şi face cunoscută revendicarea, fie ea de ecologie radicală sau contra (reformei) pensiilor, dar nu am documentat nimic în plus”, a explicat el.

Citește și:

The post Vizita regelui Charles în Franța a fost amânată din cauza protestelor legate de reforma pensiilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code