Economice

VinFast și-a prezentat întreaga gamă la CES 2022 și a anunțat dezvoltarea unei uzine europene

Producătorul auto vietnamez VinFast a prezentat la ediția din acest an a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas o întreagă gamă de vehicule electrice care include modelele VF5 (clasa mică), VF6 (clasa subcompactă) și VF7 (clasa compactă), precum și SUV-urile VF8 și VF9 deja cunoscute sub numele VF e35 și VF e36.

Primele modele care vor ajunge pe piețele din SUA și Europa sunt cele două SUV-uri. VF8 va avea, în Statele Unite, un preț de bază de 41.000 de euro, iar VF9 de 56.000 de euro. Prețurile nu includ și pachetele de baterii, acestea fiind oferite clienților doar în leasing.

Conform VinFast, vânzările vor debuta în Europa pe piețele din Franța, Germania și Țările de Jos tot cu aceste două SUV-uri, restul modelelor sosind ulterior. Ca și în cazul Tesla – companie pe care vietnamezii o consideră principalul rival – va fi utilizat un sistem de comercializare online și cu showroom-uri proprii.

Cum primele modele VinFast care ajung pe piețele din SUA și Europa vor fi produse în singura uzină din Vietnam, iar compania estimează o creștere puternică în următorii ani, șefii acesteia și-au anunțat deja intenția de a construi câte o uzină pe continentele american și european.

În cazul Europei ținta pare a fi Germania. Presa din cea mai puternică economie a Bătrânului Continent scrie că producătorul auto vietnamez VinFast și agenția de promovare economică Germany Trade and Invest (GTAI) lucrează deja împreună pentru a găsi o zonă pentru viitoarea uzină de mașini electrice care ar trebui să demareze producția în 2025.

De asemenea, CEO-ul VinFast, Le Thi Thu Thuy, a declarat că Europa va fi una dintre cele mai importante piețe pentru producătorul vietnamez. „Era transportului de mașini dintr-o zonă către întreaga lume a luat sfârșit. Trebuie să ai fabricile aproape de piețe pentru a atrage cu adevărat clienții”, a explicat noua șefă a VinFast, cea care a preluat cu doar câteva zile în urmă conducerea companiei de la Michael Lohscheller.

Așa cum scria Economica.net la finalul lui 2021, acesta din urmă, sosit la conducerea VinFast de la Opel în vara anului trecut, și-a prezentat demisia invocând motive personale. Astfel, funcția de CEO a VinFast a fost preluată de Le Thi Thu Thuy, ea rămânând și vicepreședinte al Vingroup, compania care deține marca auto.

Citește și:

– CEO-ul VinFast demisionează în plin efort al companiei de a se impune pe piețele externe
– Compania auto vietnameză VinFast intenționează să se extindă în următorii doi ani pe mai multe piețe din Europa

 

The post VinFast și-a prezentat întreaga gamă la CES 2022 și a anunțat dezvoltarea unei uzine europene appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code