Flux Stiri

Ursula von der Leyen și Emmanuel Macron se vor întâlni cu Xi Jinping în China. La ce să ne așteptăm

  • Relațiile Europei cu China s-au înrăutățit în ultimii ani.
  • China este dornică să se asigure că Europa nu urmează ceea ce vede ca eforturi conduse de SUA de a-și limita ascensiunea.
  • Macron se va întâlni mai întâi cu nou-numitul premier Li Qiang la Sala Mare a Poporului.

Ursula von der Leyen și președintele francez Emmanuel Macron urmează să se întâlnească joi cu președintele chinez Xi Jinping pentru discuții care ar putea stabili un curs pentru relațiile viitoare dintre Europa și China, după ani de legături tensionate, scrie Reuters.

Macron, care a sosit în China miercuri seara, a declarat reporterilor că Europa trebuie să reziste reducerii legăturilor comerciale și diplomatice cu Beijingul, care este în contradicție cu Occidentul în probleme precum Taiwan, tehnologiile sensibile și legăturile strânse ale Chinei cu Rusia, a spus Von der Leyen înainte de călătoria ei.

Pentru vizita lui Emmanuel Macron sunt așteptări mari în China. „Vizita lui Macron este de așteptat să producă rezultate concrete în promovarea cooperării economice și comerciale dintre China și Franța, precum și să crească încrederea reciprocă politică”, a scris joi media de stat Global Times într-un editorial.
„Este de remarcat faptul că diverse forțe din Europa și SUA acordă o atenție deosebită vizitei lui Macron și exercită influență în direcții diferite”, a scris Global Times.

Macron se va întâlni mai întâi cu nou-numitul premier Li Qiang la Sala Mare a Poporului, înainte ca Li să se îndrepte spre un „pranz de lucru” cu von der Leyen, care va fi în prima ei călătorie în China de când a devenit președintele Comisiei Europene la sfârșitul anului 2019.

Citește și:

The post Ursula von der Leyen și Emmanuel Macron se vor întâlni cu Xi Jinping în China. La ce să ne așteptăm appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code