Flux Stiri

Ursula von der Leyen pare să fie pe cale de a obține un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene

  • Ursula von der Leyen și Roberta Metsola rămân pe posturile de până acum, pleacă Charles Michel și Josep Borrell.
  • Președintele Consiliului European și comisarul european pentru politică externă vor fi probabil Antonio Costa (Portugalia) și Kaja Kallas (Estonia).
  • Numele vehiculate nu sunt definitive, negocierile vor continua astăzi de la ora 17.

De obicei, posturile importante în instituțiile europene sunt ocupate după îndelungi negocieri între țări și formațiuni politice. Anul acesta, lucrurile par să se fi derulat mult mai rapid și avem deja nume destul de sigure pentru pozițiile-cheie.

Liderii UE se vor întâlni la Bruxelles și vor analiza aceste nume, nefiind exclusă și o surpriză, scrie POLITICO. Emmanuel Macron a declarat vineri, în cadrul G7, că este convins că discuțiile din UE ar putea duce la o decizie cu privire la posturile de conducere de la Bruxelles în săptămâna următoare.

„Este o discuție care are loc între cei 27; ne-am sunat unii pe alții; [un acord] pare posibil în zilele care vin, în săptămâna care vine”, a spus el.

Apoi, cancelarul german Olaf Scholz a spus practic același lucru. „Acum se vor lua foarte repede decizii cu privire la cele mai importante posturi care trebuie ocupate în Europa pentru ca Uniunea Europeană să poată acționa”, a declarat Scholz într-un interviu acordat presei Axel Springer, în marja summitului G7 din Italia.

Citește și

The post Ursula von der Leyen pare să fie pe cale de a obține un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code