Economice

UNICEF: Numărul copiilor care se luptă cu efectele secetei acute în Cornul Africii a ajuns la 10 milioane

În perioada februarie-aprilie, numărul de copii care se confruntă cu impactul secetei, inclusiv foametea acută, malnutriţia şi setea, a crescut de la 7,25 milioane la cel puţin 10 milioane, a subliniat UNICEF.

În aceste condiţii, agenţia ONU a revizuit apelul său de urgenţă de la 119 milioane de dolari la aproape 250 de milioane, apel ce reflectă nevoia în creştere în această regiune.

Mai mult de 1,7 milioane de copii din Etiopia, Kenya şi Somalia au nevoie de tratament urgent pentru „malnutriţie severă acută”, potrivit UNICEF. Dacă nu va ploua în următoarele săptămâni, cifra ar putea creşte la 2 milioane.

„Dacă nu vom acţiona acum, vom vedea o avalanşă de decese în rândul copiilor în următoarele săptămâni”, a atenţionat Mohamed Fall, directorul regional al UNICEF pentru Africa de est şi de sud. „Foametea este chiar după colţ”, a adăugat el.

Actuala secetă este considerată cea mai gravă din ultimii 40 de ani. Sute de mii de oameni au fost alungaţi din casele lor de această secetă, care a început în urmă cu trei ani. UNICEF mai atenţionează că aceşti oameni sunt extrem de dependenţi de ajutoare umanitare.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code