Flux Stiri

Un avocat a demarat un val de procese împotriva marilor firme de inteligență artificială, de la OpenAI la Meta

  • Procesele lui Matthew Butterick ar putea modela viitorul A.I..
  • Companiile A.I. sunt conștiente de faptul că sunt vulnerabile la litigii.
  • Butterick și Saveri au declanșat un val de procese împotriva companiilor A.I..

Inteligența Artificială are un adversar redutabil. Este vorba de un avocat care a demarat un val de procese împotriva marilor firme de inteligență artificială, de la OpenAI la Meta. Efortul său va modela viitorul creativității umane într-o lume guvernată de A.I..

Până de curând, Butterick nu a fost deloc un avocat practicant și, cu siguranță, nu este anti-tehnologie. Pentru cea mai mare parte a vieții sale, a lucrat ca designer și programator independent, lucrând cu software-uri de specialitate. Cu toate acestea, când A.I.-ul generativ a decolat, el a scos de la naftalină diploma de drept, special pentru a lupta această bătălie. Acum a făcut echipă cu Joseph Saveri în calitate de co-consilier în patru cazuri separate, începând cu un proces intentat în noiembrie 2022 împotriva GitHub, susținând că instrumentul de codificare A.I. al filialei Microsoft, Copilot, încalcă acordurile de licență open-source.

Acum, perechea reprezintă o gamă largă de programatori, artiști și scriitori, inclusiv comediantul Sarah Silverman, care susțin că companiile generative de inteligență artificială încalcă drepturile lor formându-și munca fără consimțământul lor.

În ianuarie 2023, Butterick și Saveri au demarat un proces împotriva Stability AI, Midjourney și DeviantArt. În iulie 2023, Butterick și Saveri au depus două cauze suplimentare de acțiune colectivă, de data aceasta în numele scriitorilor împotriva OpenAI și unul împotriva Meta. Toate vizează acuzația caă modelele A.I. s-au antrenat pe munca artistilor.

Citește și

The post Un avocat a demarat un val de procese împotriva marilor firme de inteligență artificială, de la OpenAI la Meta appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code