Economice

UEFA a amendat clubul de fotbal Fenerbahce Istanbul pentru scandările pro-Putin ale suporterilor săi la meciul cu Dinamo Kiev

UEFA a impus, de asemenea, ca sancţiune, o închidere temporară a unei părţi a stadionului la următorul meci internaţional pe care Fenerbahce îl va disputa acasă, mai precis a unui sector cu 5.000 de locuri.

„Aceste măsuri au fost decise ca răspuns la aruncarea cu obiecte pe teren şi la scandarea unor mesaje ofensatoare şi provocatoare la adresa fotbaliştilor ucraineni de către fani ai grupării turce”, a comunicat UEFA.

La finele lunii trecute, organismul european anunţase deschiderea unei anchete după acele incidente.

UEFA spunea că ancheta a fost dispusă în urma „presupusului comportament inadecvat” al suporterilor lui Fenerbahce.

După cum se ştie, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat sloganurile pro-Putin de la meciul Fenerbahce – Dinamo Kiev.

„Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră”, a reacţionat atunci ambasadorul pe Twitter.

Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

De asemenea, presa din Turcia relata că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

„Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat!”, a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code