Flux Stiri

Trafic de animale sălbatice. O femeie a fost arestată pentru că avea 130 de broaște otrăvitoare în bagaj

  • O femeie a fost acuzată de trafic de animale sălbatice după ce poliția columbiană a găsit luni 130 de broaște otrăvitoare în bagajele ei pe aeroportul din Bogotá.
  • Animalele au fost descoperite în recipiente mici de film și au fost deshidratate și stresate, au spus oficialii.
  • Glandele lor ale pielii produc o otravă extrem de toxică care a fost folosită în trecut de indigeni pentru a acoperi vârfurile săgeților pe care le folosesc la vânătoare.

O femeie a fost acuzată de trafic de animale sălbatice după ce poliția columbiană a găsit luni 130 de broaște otrăvitoare în bagajele ei pe aeroportul din Bogotá. Animalele au fost descoperite în recipiente mici de film și au fost deshidratate și stresate, au spus oficialii.

Femeia din Brazilia, care se îndrepta spre São Paulo prin Panama, a spus că i s-au oferit broaștele cadou de la o comunitate locală din sudul Columbiei. Poliția locală a spus că amfibienii pot aduce până la 1.000 de dolari (780 de lire sterline) fiecare.

Secretarul pentru Mediu la Bogotá, Adriana Soto, a declarat că amenda pentru deținerea uneia dintre aceste broaște ar putea ajunge la 56 de milioane de pesos (14.300 de dolari; 11.300 de lire sterline).

Broaștele arlechin, cunoscute și sub numele de broaște otrăvitoare (Oophaga histrionica), măsoară mai puțin decât dimensiunea unui deget mare uman. Glandele lor ale pielii produc o otravă extrem de toxică care a fost folosită în trecut de indigeni pentru a acoperi vârfurile săgeților pe care le folosesc la vânătoare. Este suficient de puternic pentru a ucide animale mici.

Broaștele arlechin sunt o specie pe cale critică de dispariție, care poate fi găsită în pădurile umede de-a lungul coastei Pacificului, între Ecuador și Columbia, și în alte țări din America Centrală și de Sud. Statutul lor pe cale de dispariție îi face foarte căutați de colecționarii privați pe piețele internaționale, potrivit poliției locale.

Traficul de animale sălbatice este comun în Columbia și în America Latină, o regiune bogată în biodiversitate. Amfibienii, mamiferele mici și părțile de animale marine, cum ar fi cele ale rechinilor, sunt deosebit de populare printre traficanți.

Citește și

The post Trafic de animale sălbatice. O femeie a fost arestată pentru că avea 130 de broaște otrăvitoare în bagaj appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code