Flux Stiri

Tradiţii bizare de Crăciun. Avatari ai lui Moş Crăciun, marketing şi plimbări pe role către biserici

  • În fiecare an, această capră din paie este ridicată în piaţa centrală din Gavle, la nord de Stockholm.
  • În timp ce Crăciunul nu este o sărbătoare naţională în Japonia, deoarece doar 1% din populaţie sunt creştini practicanţi, sărbătoarea este celebrată de un număr mare de persoane.
  • Copiii din Italia o aşteaptă în noaptea de 5 spre 6 ianuarie pe Befana, un soi de baba cloanţă cu aspectul unei vrăjitoare.

Tradiţia cu bradul împodobit, decorat cu lumini şi beteală şi mesele îmbelşugate de Crăciun pare prea puţină festivă, faţă de obiceuirile practicate în anumite ţări: capre uriaşe din paie, avatari malefici ai lui Moş Crăciun, vrăjitoare şi plimbări pe role către slujbele religioase.

Suedia

O capră din paie uriaşă este o versiune gigantică a tradiţionalului simbol tradiţional suedez al Crăciunului. În fiecare an, această capră din paie este ridicată în piaţa centrală din Gavle, la nord de Stockholm. Capra Yule datează din mitologia scandinavă veche şi e simbolică pentru celebrare Crăciunului în Suedia, unde incendierea caprei vesteşte sărbătoarea.

Austria

În timp ce unele ţări se bucură de tradiţia cu Moş Crăciun şi elfii lui, austriecii ies pe străzi pentru a-l sărbători pe companionul rău şi terifiant al lui Moş Crăciun, Krampus. Mii de oameni se adună în Hollabrunn, Austria, să fie îngroziţi de mai mult de 120 de imitatori ai lui Krampus. Folclorul german atestă că acest avatar malefic al lui Moş Crăciun, pe nume Krampus bate copiii obraznici, apoi îi ia cu el într-un coş de răchită pe care îl poartă în spate.

Japonia

În timp ce Crăciunul nu este o sărbătoare naţională în Japonia, deoarece doar 1% din populaţie sunt creştini practicanţi, sărbătoarea este celebrată de un număr mare de persoane. KFC a devenit popular printre japonezi în perioada Crăciunului. Lanţul de fast-food este popular în Japonia, după o campanie de marketing de mare succes în anii 1970, iar acum o excursie la KFC este considerată o tradiţie de Crăciun.

Italia

Copiii din Italia o aşteaptă în noaptea de 5 spre 6 ianuarie pe Befana, un soi de baba cloanţă cu aspectul unei vrăjitoare. Befana era o femeie blândă care le-a oferit mâncare şi adăpost celor trei magi de la răsărit când aceştia se îndreptau spre ieslea în care s-a născut pruncul Iisus. Befana este înfăţişată ca o vrăjitoare bătrână şi noduroasă călare pe o mătură, având un stil asemănător cu Moş Crăciun de a lăsa cadouri. La fel ca Moş Crăciun, Befana intră în casele copiilor pe horn. Ea lasă dulciuri în ciorapi copiilor cuminţi şi cărbuni de zahăr celor răi. Cum însă cărbunii sunt dulci, s-ar zice că şi cei mai puţin ascultători nu sunt chiar foarte tare pedepsiţi. Cu toate acestea copiii italieni nu sunt bucuroşi când văd cărbunii.

Venezuela

O ţară predominant romano-catolică. Mersul la biserică este o activitate extrem de populară în Venezuela, pe parcursul perioadei de Crăciun. În Caracas, capitala Venezuelei, un obicei al oamenilor este să se deplaseze la slujbele religioase matinale în perioada sărbătorilor pe patine cu rotile. Există chiar restricţii de circulaţie pentru a oferi oamenilor care merg la biserică o plimbare în condiţii de siguranţă.

The post Tradiţii bizare de Crăciun. Avatari ai lui Moş Crăciun, marketing şi plimbări pe role către biserici appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code