Economice

Top constructori cale ferată: Porr, din nou pe primul loc cu lucrările la Podul Grădiștea

Austriecii de la Porr au avansat luna trecută cu 4,4 puncte procentuale cu lucrările la podul peste râul Argeș, necesare redeschiderii circulației feroviare directe între București și Giurgiu. Astfel, stadiul fizic al proiectului (12,86 km) a depășit 27%. Rămâne de văzut însă dacă cel mai harnic constructor de cale ferată va reuși să se încadreze în termenul de iulie 2023 pentru finalizarea lucrărilor.

progrese calea ferata iulie 2022

 

 

 

 

 

În clasament urmează asocierea WeBuild – FCC – Salcef – Thales, cu un progres de 1,26 puncte procentuale pe subtronsonul Km 614 – Bârzava (41,91km), parte din proiectul de reabilitare a liniei CF frontieră Curtici – Simeria. Lucrările pe acest contract, cu termen de finalizare martie 2023, sunt realizate în proporție de peste 73%.

Podiumul este ocupat de aceeași asociere condusă de italienii de la WeBuild/Astaldi, cu un avans de 0,99 puncte procentual pe lotul vecin, Bârzava – Ilteu (36,04 km). Și acest contract, cu termen de finalizare a lucrărilor în martie 2023, are un grad de execuție de peste 77%.

Mai departe, asocierea FCC – WeBuild – Contratas, a raportat un progres de 0,78 puncte procentuale pe subtronsonul Gurasada – Simeria (40,88 km). Cu termen de finalizare în septembrie 2023, lucrările pe acest contract sunt realizate într-un procent de aproape 64%.

Un avans de 0,15 puncte procentuale a fost înregistrat și pe subtronsonul Ilteu – Gurasada (22,34 km). Asocierea RailWorks (Aktor – Alstom – Arcada) a executat peste 52% din lucrările ce au ca termen de finalizare decembrie anul viitor.

Pe tronsonul Brașov – Sighișoara, contractat tot cu asocierea RailWorks, situația este neclară. De câteva luni, pe site-ul CFR Infrastructură apare același stadiu al lucrărilor, semn ce ar putea indica un posibil blocaj al proiectului de modernizare a celor 112 kilometri de cale ferată.

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code