Economice

Top constructori autostrăzi: Aktor și Umbrărescu au avut cele mai mari progrese în decembrie

Constructorul Aktor a înregistrat în decembrie un avans de 4,15 puncte procentuale pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Acest avans îl plasează pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, semn că încearcă să recupereze din „întârzierile de 40% față de programul de execuție aprobat”, după cum se menționează pe site-ul CNAIR. Lucrările pe cei aproape 18 kilometri dintre Bragadiru și Joița sunt realizate în proporție de peste 25% și au ca termen de finalizare estimat luna octombrie 2023.

Potrivit pasionaților de infrastructură, pe acest lot, la intersecția A0 cu A1 va fi construit unul dintre cele mai spectaculoase noduri rutiere din România, iar aici ar lucra în prezent subcontractorul Baxcom (foto jos).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poziția a doua în clasament este ocupată de grupul UMB, cu un progres de 4 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Constructorul român a executat 62% din lucrările incluse în acest contract.

 

 

 

 

 

 

 

Același constructor a raportat un avans de 3,29 puncte procentuale pe lotul Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns aici la peste 47%.

Mai departe, urmează la egalitate de puncte constructorii italieni WeBuild și Pizzarotti, cu progrese de 2,73 puncte procentuale fiecare. WeBuild a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 85% la proiectul mega-podului de la Brăila, iar asocierea Pizzarotti – Retter a executat peste 4% din lucrările aferente lotului 1 din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

Clasamentul continuă cu firma din Turcia Alsim Alarko, ce a raportat un avans de 2,65 puncte procentuale pe lotul 1 din A0 Sud, ajungând la un grad de execuție de aproape 57%. Și pe lotul 2 al A0 Sud, același constructor din Turcia a avut un progres de 2,09 puncte procentuale, stadiul fizic al lucrărilor depășind aici pragul de 70%.

UMB revine în top cu un avans de 2 puncte procentuale pe tronsonul 4 al DEx12, unde lucrările sunt executate în proporție de 9%. Același constructor a mai înregistrat un mic progres, de 0,6 puncte procentuale pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3).

De asemenea, italienii de la WeBuild mai apar în top cu un avans de 0,5 puncte procentuale pe lotul 5 din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Aici, lucrările sunt realizate în proporție de aproape un sfert.

Pe alte șase șantiere monitorizate nu apar modificări față de luna precedentă.

FOTO – VIDEO: Lotul 3, A0 Sud (sursa: YouTube Spiri Drone)

 

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code