Flux Stiri

Tim Cook, CEO-ul Apple, își reduce salariul cu 40% – până la 49 de milioane de dolari

  • Tim Cook, CEO-ul Apple, va avea o reducere de peste 40% a salariului în acest an față de anul precedent, deoarece compania ajustează modul de calcul al compensației sale.
  • Apple a precizat, într-un document de reglementare depus joi seara târziu, că ținta compensației totale a lui Cook este de 49 de milioane de dolari pentru 2023.
  • Apple a precizat că comitetul său de remunerare a ținut cont de feedback-ul acționarilor, de performanța companiei și de o recomandare a lui Cook.

Directorul general al Apple, Tim Cook, va avea o reducere de peste 40% a salariului în acest an față de anul precedent deoarece compania își ajustează modul de calculare a remunerației sale, parțial pe baza unei recomandări a lui Cook însuși.

Apple a precizat, într-un document de reglementare depus joi târziu, că remunerația totală a lui Cook este de 49 de milioane de dolari pentru 2023, cu un salariu de 3 milioane de dolari, un stimulent în numerar de 6 milioane de dolari și 40 de milioane de dolari în premii în acțiuni.

În luna martie a anului trecut, compania din Cupertino, California, a desfășurat un vot consultativ al acționarilor privind remunerarea directorilor, 6,21 miliarde de acțiuni votând în favoarea pachetului de remunerare a directorilor și 3,44 miliarde împotrivă. Au existat, de asemenea, abțineri și voturi ale brokerilor care nu au votat.

Apple a precizat că comitetul său de remunerare a ținut cont de feedback-ul acționarilor, de performanța companiei și de o recomandare a lui Cook, care a fost promovat la funcția de director general în 2011, de a-și ajusta remunerația în funcție de feedback-ul primit. Apple a precizat că anul trecut a solicitat feedback de la acționari cu privire la compensații și a primit un sprijin copleșitor pentru conducerea excepțională a domnului Cook și pentru valoarea fără precedent pe care a adus-o acționarilor. Acționarii cu care am vorbit și care nu au susținut propunerea noastră Say on Pay 2022 au citat în mod constant mărimea și structura premiilor în acțiuni din 2021 și 2022 acordate domnului Cook ca principal motiv al deciziei lor de vot, a precizat compania.

Cook a primit un salariu de bază de 3 milioane de dolari în ultimii trei ani, dar compensația sa totală – care include premiile restricționate – a crescut de la 14,8 milioane de dolari în 2020 la 98,7 milioane de dolari în 2021 și 99,4 milioane de dolari în 2022.

Apple a declarat că Cook a susținut modificările aduse compensației sale. Compania plănuiește să poziționeze compensația anuală țintă a lui Cook între percentilele 80 și 90 în raport cu grupul său principal de colegi pentru anii viitori, potrivit documentului depus.

Compania își va ține adunarea anuală pe 10 martie. La tranzacțiile de la mijlocul zilei, acțiunile Apple au scăzut ușor până la 133 de dolari. Acțiunile au scăzut cu aproximativ 23% în ultimul an.

The post Tim Cook, CEO-ul Apple, își reduce salariul cu 40% – până la 49 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code