Economice

Teilor Holding raportează o cifră de afaceri consolidată de 371,2 de milioane de lei pentru anul 2022

„În anul 2022, companiile din cadrul Teilor Holding au înregistrat o dezvoltare rapidă, manifestată în principal prin extinderea la nivel local și internațional. În contextul global dificil, suntem bucuroși de rezultatul net înregistrat de Grup, cu atât mai mult cu cât acesta a fost afectat de inflație și deprecierea leului față de dolar, perturbările la nivelul lanțului de aprovizionare și de dobânzile în creștere. Mergând înainte, nu renunțăm la investițiile în extinderea amprentei geografice, dar vizăm piețele pe care suntem deja prezenți.

Este important de menționat că, ținând cont de expansiunea accelerată pe care o urmărim, în 2022 existau unități ce nu ajunseseră încă la maturitate, iar impactul acestora s-a reflectat într-o proporție mai mare la nivelul cheltuielilor decât la cel al veniturilor. Cu toate acestea, suntem optimiști și încrezători că situația economică globală va reveni la normal începând cu anul 2024. Între timp, rămânem preocupați de nevoile și cerințele clienților noștri, astfel încât să putem oferi produse și servicii de calitate superioară care să satisfacă în continuare cererea existentă pe piață”, a declarat Mircea Varga, președintele Consiliului de Administrație al Teilor Holding.

În ceea ce privește rezultatele financiare înregistrate de cele trei entități din cadrul Teilor Holding pe parcursul anului 2022, lanțul de magazine de bijuterii de lux TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 274,7 milioane de lei, în creștere cu 19% față 2021, EBITDA de 35,9 milioane de lei, o majorare cu 8%, și un profit net de 16,1 milioane de lei, în scădere cu 19% față de anul anterior.

Creșterea veniturilor a fost determinată de diversificarea produselor vândute, de investițiile făcute în marketing, recunoașterea brandului și în expansiunea rețelei din România. Aceste rezultate au fost obținute în contextul unei fluctuații la nivelul comportamentului consumatorilor și a cererii pe parcursul anului 2022, având în vedere reluarea călătoriilor, declanșarea războiului, apariția inflației și creșterea ratelor dobânzilor.

La nivel consolidat, care include performanța filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Germania și Cehia, cifra de afaceri a TEILOR a înregistrat valoarea de 269,3 milioane de lei (exclusiv vânzările intra-grup), o creștere de 18% față de 2021, în timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 253,6 milioane de lei, o majorare de 26% în comparație cu anul precedent.

În 2022, TEILOR a extins rețeaua de magazine cu nouă unități, dintre care câte trei în România și Polonia, două în Ungaria și unul în Cehia. Astfel, pe fondul costurilor legate de această expansiune, coroborat cu faptul că majoritatea magazinelor deschise pe piețele internaționale nu au ajuns încă la maturitate, profitul net înregistrat a fost de 5,6 milioane de lei, o scădere de 62% față de 2021. Pentru anii 2023-2024, accentul va fi pus pe consolidarea prezenței în piețele în care TEILOR activează în prezent.

Societatea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 82,5 milioane de lei, în creștere cu 77% față de 2021, în principal datorită investițiilor realizate în dezvoltarea rețelei de agenții folosind o parte din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni corporative din decembrie 2021. Creșterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut cu 90% față de anul precedent, ajungând la 14 milioane de lei în 2022.

Cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 20,2 milioane de lei, în creștere cu 50% față de 2021, și un profit net de 3,9 milioane de lei, în scădere cu 13% față de anul anterior. Creșterea veniturilor și a costurilor de operare s-a datorat extinderii rețelei MoneyGold, care deservește atât Invest Intermed, cât și Teilor Invest Exchange. La data de 31 decembrie 2022, existau 89 de agenții MoneyGold în toată România. Pe parcursul anului 2022, au fost deschise 16 noi agenții în Reșița, Huedin, Deva, Arad, Alba Iulia, Strehaia, Bârlad, Târgu Neamț, Mediaș, Deva, Arad, Alba Iulia, Drobeta Turnu Severin, Pitești, Costești și Târgoviște. De asemenea, au fost extinse sau relocate cinci agenții în Craiova, Urziceni, Topoloveni, București și Botoșani.

În noiembrie 2021, Teilor Holding a realizat două plasamente private, unul în euro și unul în lei, obținând 45 de milioane de lei de la investitori de la BVB, fiind cel mai mare plasament privat de obligațiuni corporative de pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Cele două emisiuni de obligațiuni, în euro și în lei, sunt tranzacționate pe această piață începând cu data de 21 decembrie 2021, sub simbolurile bursiere TEI26 și TEI26E.

Notă privind consolidarea: În conformitate cu OMF 1802, Teilor Holding S.A. a consolidat rezultatele operațiunilor și filialelor sale începând cu luna septembrie 2021, astfel că cifrele consolidate pentru Teilor Holding S.A. pentru 2021 nu sunt comparabile cu cele aferente anului 2022. Situațiile financiare consolidate pentru 2022 includ rezultatele înregistrate de TEILOR SRL, Invest Intermed SRL și Teilor Invest Exchange SRL.

Despre TEILOR

TEILOR este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 25 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia, TEILOR deține 65 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de eCommerce teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Despre Invest Intermed GF IFN

Invest Intermed GF IFN, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Despre Teilor Invest Exchange

Teilor Invest Exchange, care operează sub brandul MoneyGold, a fost înființată în 2012 și se concentrează pe activitatea de schimb valutar și transfer de bani. Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul unei rețele de agenții care însumează 89 de locații pe teritoriul României.

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code