Flux Stiri

Târgul Internațional al Universităților revine la București. Facultăți din 12 țări europene vor fi prezente la Sala Palatului

  • Azi și mâine la Sala Palatului are loc The International University Fair. Reprezentanţii universităţilor din 12 ţări precum Danemarca, Belgia, Italia, sau Finlanda vin la București.
  • Vizitatorii târgului vor putea primi informaţii referitoare la peste 5.000 de programe de studiu din toate domeniile.
  • Teodora Oprescu, elevă de liceu: „Noi avem examen de admitere, în străinătate se poate intra doar pe bază de dosar.”

Azi și mâine la Sala Palatului are loc The International University Fair. Reprezentanţii universităţilor din 12 ţări precum Danemarca, Belgia, Italia, sau Finlanda vor prezenta elevilor de liceu şi studenţilor programele de licenţă, masterat şi facilităţile la care pot avea acces. Burse, surse de finanţare, oportunităţi de angajare și consiliere educaţională.

Teodora Oprescu, elevă în clasa a XII-a, spune că vrea să studieze dreptul fie în Germania, fie în Austria.
„Procesul de admitere este puțin diferit. La noi avem un examen care constă în mai multe probe, în străinătate se poate intra la facultate și pe bază doar de dosar”, spune ea.

Vizitatorii târgului vor putea primi informaţii referitoare la peste 5.000 de programe de studiu din toate domeniile. Vor fi prezente universităţi şi instituţii educaţionale din Danemarca, Belgia, Italia, Austria, Irlanda, Elveţia, Grecia, România, Olanda, Franţa, Germania şi Finlanda.

„Aș vrea să rămân în străinătate, după cum am zis și înainte, datorită nivelului de trai, dar și din cauza faptului că dacă aleg Dreptul, este și foarte greu să mă întorc pentru că trebuie să învăț legislația din altă țară, deci nu prea se poate aplica”, a mai spus Teodora Oprescu.

Citește și:

The post Târgul Internațional al Universităților revine la București. Facultăți din 12 țări europene vor fi prezente la Sala Palatului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code