Economice

Surpriză la Euroins, liderul din RCA cu peste 2 milioane de șoferi asigurați. Iată cifrele care arată o altă față a companiei: Au crescut cu 239%!

Portofoliul de asigurări facultative gestionat Euroins România a crescut substanțial în primul trimestru al acestui an, fapt care constituie mai degrabă o surpriză pentru compania specializată în mod tradițional în RCA, arată date consultate de Economica. ” Cel mai mare procent de creștere s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor facultative. Primele brute subscrise pe non-RCA au avut o creștere de 239% în T1 2021″, relevă sursele citate. Conform ultimelor date, asigurările CASCO au crescut cel mai mult, cu 979%, deși în sumă absolută rămân la un nivel încă foarte redus, cu prime de 5,5 milioane de lei în perioada ianuarie-martie. Iată creșterile, le linii de asigurare, așa cum sunt ele prezentate într-un document al Euroins:

CASCO   5,4 mil. Lei: +979%
Accidente persoane    3,7 mil. Lei:  +52%
Raspunderea a operatorilor de transport rutier (ROT)   4,7 mil. Lei: +155%
Raspunderea transportatorului in calitate de caraus pentru marfa transportata (CMR)   6,5 mil. Lei: +381%
Raspundere civila     9,2 mil. Lei: +440%
Garantii     4,6 mil. Lei: +296%
Asigurari de bunuri    4,8 Mil. lei.  +109%
Reprezentanții companiei afirmă că se vor concentra în continuare pe diversificarea portofoliului. Strategia este firească, mai ales în condițiile în care ASF a amendat compania aproape lunar, în ultimul an, impunând în același timp planuri de măsuri centrate inclusiv pe reducerea ponderii RCA în portofoliu. Aceasta în condițiile în care societatea are încă probleme în gestionarea dosarelor de daună pe RCA, având în vedere volumul mare de muncă. La o frecvență medie a daunei de 5%, Euroins gestionează cel puțin 250.000 de dosare anual. Asigurările RCA au un impact negativ și asupra solvabilității și lichidității, în condițiile în care, în general, aduc pierderi, rata combinată a daunei, adică raportul dintre cheltuieli și daune și, respectiv prime brute, fiind mult peste 100%, la nivel de piață. De exemplu, după primul trimestru din 2022, rata combinată era în jur de 125%, adică, pe medie, asigurătorii au scos din buzunar, pe daune și cheltuieli de administrare și vânzare, 25 de lei la fiecare 100 de lei încasați din RCA.  În acest context, diversificarea spre produse profitabile este aproape indispensabilă.

” Dintre asigurările facultative, se remarcă cu deosebire linia asigurărilor CASCO, unde vedem în T1 o creștere de zece ori a primelor brute subscrise (+979%) .

Produsele CASCO ale Euroins oferă flexibilitate în acoperirea riscurilor, permițând clienților noștri să aleagă nivelul de acoperire optim pentru ei, de la variante de buget și până la o protecție completă pentru vehicul. De asemenea, avem contracte de colaborare cu peste 900 de unități de service la nivel național, unde clienții noștri pot beneficia de servicii la standarde de înalte calitate, acoperite de polița de asigurare, pentru a se reîntoarce pe șosea în cel mai scurt timp. Un alt avantaj pe care clienții noștri îl descoperă în produsele noastre CASCO este că oferim Asistență rutieră inclusă inclusiv în variantele de bază ale produsului. O altă linie de asigurări importantă pentru clienții din România sunt asigurările de bunuri.
Această linie și-a dublat volumul vânzărilor* în portofoliul nostru, în primul trimestru al acestui an. Produsul nostru de asigurare a locuinței este unul complex, oferind acoperire împotriva tuturor riscurilor care îți pot afecta locuința, de la cele de bază precum incendiu și cutremur până la clauze specifice precum acoperirea pentru fenomene electrice, acoperirea centralelor termice sau a suprafețelor vitrate. De asemenea, oferim clienților noștri răspundere civilă față de terți, accidente persoane, și Asistență de urgență la domiciliu (intervenție rapidă pentru reparații la instalațiile electrice, sanitare, de gaz sau canalizare) cu titlu gratuit în anumite limite cât și posibilitatea contractării acestor riscuri și pentru sume mai mari, la prime de asigurare avantajoase. Un alt produs important este asigurarea de incendiu și alte riscuri pentru activități comerciale și industriale, unde acordam o deosebită importanță segmentului IMM, pentru care am creat special pachete de riscuri care să se potrivească afacerilor de orice dimensiune și care să poată fi explicate și promovate facil de către rețeaua noastră cât și de partenerii noștri. Avem astfel 3 pachete de bază din care clienții noștri să aleagă: asigurarea Proprietăților, asigurarea Afacerii, care acoperă o gama mai largă de riscuri si are în plus și o componentă de răspundere civilă și asigurarea Completă, care oferă și asigurarea de accidente a angajaților. „, a declarat Daniela Nicolae-Pora, Director Asigurari Euroins.
Peste 1,2 milioane de polițe vândute în primele trei luni din 2022
Euroins România a vândut 1,2 milioane de poliţe din toate produsele de asigurare, în primul trimestru al acestui an, faţă de 0,9 milioane anul trecut, cel mai mare procent de creştere fiind înregistrat în zona asigurărilor opţionale unde subscrierile au fost de trei ori mai mari decât în 2021, informează compania.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code