Economice

SUA: Congresul amână ameninţarea incapacităţii de plată până în decembrie

Doar cu sprijinul unic al aleşilor democraţi (219 voturi pentru şi 206 contra, toate republicane), Camera Reprezentanţilor a adoptat o măsură care prevede ridicarea limitei datoriei Statelor Unite cu 480 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Aprobat deja de Senat săptămâna trecută, acest text va fi trimis imediat preşedintelui Joe Biden, care îl va promulga cât mai curând posibil, potrivit Casei Albe.

Acest lucru va permite ţării să îşi onoreze plăţile până în decembrie sau chiar la începutul anului 2022, îndepărtând perspectiva unei incapacităţi de plată cu consecinţe catastrofale pentru SUA şi restul lumii.

Dacă această măsură nu ar fi fost adoptată, ţara ar fi putut intra în incapacitate de plată de la 18 octombrie, avertizase Trezoreria americană.

Adoptarea sa a fost subiectul unei intense confruntări în Senat, care a aprobat în cele din urmă această soluţie temporară joi cu ajutorul restrânsei majorităţi democrate.

„Nu putem tolera ca politica partizană să ţină ostatică economia şi nu putem permite ca rutina plăţii facturilor noastre să se transforme într-o confruntare politică, subminând încrederea, la fiecare doi ani sau la fiecare două luni”, a criticat opoziţia republicană purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de AFP.

The post SUA: Congresul amână ameninţarea incapacităţii de plată până în decembrie appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code