Flux Stiri

STUDIU. Transplanturile de organe a fost asociate cu schimbări de personalitate. Ce spun cercetătorii

  • O parte a celor incluși în acest studiu au raportat și tulburări cognitive și emoționale, depresie sau chiar anxietate.
  • S-au înregistrat și modificări ale preferințelor alimentare și chiar schimbări la nivelul activității profesionale.
  • Eșantionul a fost de doar 47 de persoane.

Oamenii de știință au descoperit că transplanturile de organe pot avea consecințe neașteptate. 89% din persoanele incluse într-un nou studiu au raportat schimbări de personalitate.

Studiul subliniază că aceste schimbări au loc indiferent de organul primit. S-au înregistrat și modificări ale preferințelor alimentare și chiar schimbări la nivelul activității profesionale. O altă parte a celor incluși în acest studiu au raportat și tulburări cognitive și emoționale, depresie sau chiar anxietate.

Studiul publicat în jurnalul Transplantology și efectuat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Colorado, a descoperit că majoritatea au raportat și episoade spirituale sau religioase.

Eșantionul a fost de doar 47 de persoane. Iar cercetătorii subliniază, de asemenea, în lucrarea lor, că rezultatele s-ar putea să se fi datorat „prejudecăților de selecție rezultate din recrutarea noastră de persoane pentru a participa la un studiu care a declarat în mod explicit că examinează schimbările de personalitate în urma transplanturilor de organe”.

Citește și

The post STUDIU. Transplanturile de organe a fost asociate cu schimbări de personalitate. Ce spun cercetătorii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code