Flux Stiri

STUDIU. 84% dintre copiii din generația Alpha discută subiecte apărute pe platformele media. Luminița Bălășoiu: Informația pe care o primesc trebuie verificată

  • 84% dintre copiii născuți după 2010 discută subiecte apărute pe platformele media cel puțin o dată pe săptămână, arată un nou studiu.
  • Unul din șase se teme de schimbările climatice care îi pot afecta viața pe viitor.
  • Luminița Bălășoiu: Informația pe care copiii o primesc trebuie verificată

Generația Alpha e la curent cu știrile. 84% dintre copiii născuți după 2010 discută subiecte apărute pe platformele media cel puțin o dată pe săptămână, arată un nou studiu. Totodată, aproape jumătate dintre aceștia caută mai multe informații despre o știre, iar unul din șase se teme de schimbările climatice care îi pot afecta viața pe viitor.

Luminița Bălășoiu, director al școlii „Ana Lugojana”, spune că adolescenții și copiii din ce în ce mai atrași să urmărească știrile. „Încă de la vârste mult prea mici, aș spune eu, devin atrași de senzaționalul de la știri.

Luminița Bălășoiu: „Ce este îngrijorător, din punctul meu de vedere, este că cei mici, până la vârste de 10-11 ani, nu reușesc să facă diferența între fantezie și realitate și este foarte ușor pentru aceștia să transforme o situație prezentată la știri într-o situație care li s-ar putea întâmpla și lor și atunci să intre într-o zonă în care să fie foarte afectați de ceea ce se întâmplă în societate, fără să își dea seama că de fapt acestea sunt situații excepționale”.

„Nu putem să le interzicem copiilor să consume media și să vadă știri și divertisment sau filme, însă informația pe care copiii o primesc trebuie verificată”, spune Luminița Bălășoiu.

Citește și

The post STUDIU. 84% dintre copiii din generația Alpha discută subiecte apărute pe platformele media. Luminița Bălășoiu: Informația pe care o primesc trebuie verificată appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code