Economice

Statele Unite le-au solicitat cetățenilor americani să părăsească Etiopia cât pot de repede

„Le recomandăm cu putere cetăţenilor americani să renunţe să se deplaseze în Etiopia şi celor care se află în prezent în Etiopia să înceapă să se pregătească să părăsească ţara”, a postat ambasada americană de la Addis Abeba pe Twitter.

Departamentul de Stat american şi-a întărit deja avertismentul către cetăţenii americani, recomandându-le să nu meargă în ţara în război sau „să ia în calcul să plece dacă se află deja la faţa locului”.

Însă într-un comunicat publicat vineri, ambasada merge mai departe.

„Situaţia securitară în Etiopia este foarte instabilă. Recomandăm cetăţenilor americani aflaţi în Etiopia să părăsească ţara cât de curând posibil”, a transmis misiunea diplomatică.

Ambasada SUA recomandă părăsirea ţării cu un zbor comercial dar se declară gata să-i ajute pe americani în caz de nevoie.

Nouă grupuri rebele etiopiene au anunţat vineri crearea unei alianţe împotriva guvernului premierului Abiy Ahmed, într-un „front unit” condus de combatanţii din Frontul de Eliberare al Poporului din Tigray (TPLF), care ameninţă să pornească spre capitala Addis Abeba.

Sursa foto:flickr.

The post Statele Unite le-au solicitat cetățenilor americani să părăsească Etiopia cât pot de repede appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code