Economice

Sony și Honda vor produce mașini electrice împreună

Intenția grupului Sony de a intra pe piața mașinilor electrice a devenit sesizabilă încă din 2019, iar prezentarea la ediția din 2020 a Consumer Electronics Show a primelor detalii despre acum cunoscutul concept Vision-S a adus o așteptată confirmare a zvonurilor. Ulterior, tot la CES, dar în 2022, japonezii au prezentat prototipul Vision-S 02 a clarificat fără urmă de îndoială direcția urmărită de Sony.

Pe 16 iunie, atât Sony cât și Honda au anunțat semnarea unui parteneriat și crearea companiei Sony Honda Mobility Inc cu sediul la Tokyo. În acest joint-venture cu un capital inițial de 10 miliarde de yeni (70,5 mil. euro) ambele firme fondatoare au participație egală de 50%.

Conform primelor informații dezvăluite de Sony și Honda, noua companie își va începe activitatea chiar în acest an, iar în 2025 va livra clienților vehicule electrice „cu valoare adăugată mare”, dar și o „nouă generație de servicii de mobilitate”.

CEO al companiei producătoare de mașini electrice a fost numit Yasuhide Mizuno, în prezent director senior al grupului Honda însărcinat cu operațiunile auto. În același timp, Izumi Kawanishi, actual vicepreședinte executiv Sony, va fi președintele și COO al companiei.

Prototipul Vision-S, prezentat de Sony în 2020 este un sedan electric cu linii inspirate de Porsche Taycan. Platforma pentru acest automobil a fost furnizată de Magna. Vision-S 02 este un SUV cu șapte locuri care este pus în mișcare două motoare electrice plasate pe cele două punți, fiecare dezvoltând 268 CP. Viteza maximă a modelului este limitată la 180 km/oră. Sony nu a dezvăluit cifre despre performanțele mașinilor sau capacitatea bateriei.

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code