Economice

Situaţie tensionată în Germania după anunţul Gazprom: Aprovizionarea cu gaze – garantată, afirmă Berlinul

„Situaţia pe piaţa gazelor este tensionată, dar securitatea aprovizionării este garantată”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei într-un comunicat.

Fără a comenta anunţul Gazprom, purtătoarea de cuvânt a declarat că Germania „văzuse deja lipsa de fiabilitate a Rusiei în cursul ultimelor săptămâni”.

Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi în cele din urmă oprit „complet” până la repararea unei turbine a acestui gazoduct vital pentru aprovizionarea europenilor.

Într-un comunicat, Gazprom indicase că a descoperit „scurgeri de ulei” în turbină în cursul operaţiunii de mentenanţă şi afirmase că „până la repararea acesteia, transportul de gaze prin Nord Stream este complet suspendat”.

Gigantul energetic rus nu a precizat cât timp ar putea dura această reparaţie.

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code