Economice

Senatorii republicani și cei democrați nu reușesc să se pună de acord dacă să includă Nord Stream 2 în lista de sancțiuni americane împotriva Rusiei. Negocierile continuă

Într-o rară unitate într-un legislativ puternic divizat, congresmenii ambelor tabere sunt de acord cu acţiuni rapide care să susţină Ucraina prin sancţiuni împotriva Rusiei şi sporirea asistenţei militare pentru armata ucraineană, dar există puncte de vedere diferite asupra mai multor chestiuni.

Una dintre acestea este legată de noul gazoduct Nord Stream 2, care după ce va fi dat în exploatare va transporta gaze naturale din Rusia direct în Germania. Republicanii cer ca sancţiunile să vizeze şi acest gazoduct, însă democraţii preşedintelui Joe Biden se tem că includerea Nord Stream 2 în lista de sancţiuni riscă să afecteze unitatea Washingtonului şi Europei în criza ucraineană.

O variantă de depăşire a impasului ar putea fi introducerea unui act normativ care să cuprindă măsurile mai puţin controversate ale pachetului de susţinere a Ucrainei, cum ar fi asistenţa militară, lăsând deocamdată la o parte opţiunile ce provoacă divergenţe.

”Este un impas, dar există alte căi de a avansa”, a declarat senatorul republican Jim Risch, punct de vedere împărtăşit de colegul său democrat Bob Menendez, amândoi făcând parte din grupul de zece senatori (cinci republicani şi cinci democraţi) care negociază actul normativ.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code