Economice

Se reiau licitațiile pentru vânzarea terenurilor Chimopar, de care e interesată și o firmă a familiei Negoiță

Trei loturi de teren din fosta fabrică Chimopar din București urmează să fie scoase la licitație pe 4 octombrie, potrivit anunțului de vânzare publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență la care Economica.net are acces prin intermediul Termene.ro. Inițial, terenurile urmau să fie scoase la vânzare în luna iulie, însă licitațiile nu au mai avut loc.

Suprafața totală a celor trei loturi este de 24,2 hectare, iar prețul de începere a licitației este 100 de euro/mp. Pentru a putea participa la licitație, ofertanții trebuie să depună o garanție de participare de 2,5 milioane de euro. Terenurile vor fi împărțite în parcele mai mici, iar plata ar urma să se facă în cinci rate, până în 2024.

Unul dintre ofertanții pentru aceste terenuri este și firma Edificia Star Construct, care aparține familiei Negoiță. 

Dacă terenurile nu sunt adjudecate pe 4 octombrie, atunci următoarele licitații vor avea loc pe 11, 18 sau 25 octombrie 2021.

Planuri de mii de apartamente

Ionuț Negoiță are în dezvoltare un proiect cu 1.900 de apartamente pe terenul unde în trecut a funcționat fabrica Romcarton, și din care a vândut jumătate din locuințe. La începutul acestui an, Ionuț Negoiță a preluat și terenul fostei fabrici Tubinox, tot din Sectorul 3.

Pe unul dintre terenurile Chimopar ce urmează a fi scoase la licitație, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, fratele lui Ionuț Negoiță, voia să construiască locuințe sociale încă din 2013. Primăria a anunțat intenția de a cumpăra două terenuri, de la aceeași adresă, pentru construcția a 5.000 de locuințe sociale. 

Celălalt teren pe care Primăria voia să-l cumpere aparține Cascade Development Consult, printre ai cărei asociați s-au numărat și unii dintre cei mai discreți milionari: Alexander Hergan şi Romeo Pomponiu. Raportul lichidatorului menționează că Lightman Management și Cascade Development Consult fac parte din același grup de firme.

 

The post Se reiau licitațiile pentru vânzarea terenurilor Chimopar, de care e interesată și o firmă a familiei Negoiță appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Știri Flash

Dumitru Dragomir: ”Unii nu se vaccinează că nu știu ce conține vaccinul. Păi, când beau cola, știu ce conține?”

Dumitru Dragomir le-a dat o replică celor care spun că nu știu ce conține vaccinul și nu se vaccinează. Sunt mulți sportivi care nu vor să facă asta. Dragomir (75 de ani) e vaccinat cu schemă completă și îi consideră iresponsabili pe cei care transmis …

Situația NEFARDATĂ a pandemiei COVID în România, la data de 22.10.2021: 92,1% din decesele au fost la persoane nevaccinate

Protest anti vaccinist la Cluj, când în spitale se moare pe capete: Stop Certificatului Verde si a Vaccinării Obligatorii

U-BT Cluj, victorie la pas în fața lui Dinamo