Flux Stiri

Școala pe model scandinav. Copiii de la o creșă din Helsinki petrec tot timpul numai în pădure

  • Copiii de la o creșă din Helsinki petrec tot timpul numai în pădure.
  • Timpul petrecut acolo îi ajută pe copii să-și întărească sănătatea, să-și dezvolte abilitățile.
  • În fiecare zi de joi copiii merg într-o excursie în apropiere de Helsinki, iar vinerea rămân în creșă.

Cum ar fi ca orele de la grădiniță sau chiar și de la școală să fie făcute în aer liber? Copiii de la o creșă din Helsinki petrec tot timpul numai în pădure. Timpul petrecut acolo le aduce numeroase beneficii.

Îi ajută pe copii să-și întărească sănătatea, să-și dezvolte abilitățile, să aprecieze mai mult natura și să devină mai independenți și mai bine educați. În fiecare dimineață de luni, marți și miercuri, indiferent de vreme, grupul SAMOJAT format din 21 de copii cu vârste între trei și cinci ani merg până la 40 de minute prin pădure ca să ajungă la tabăra lor. Ei petrec zilnic șapte ore afară, mănâncă la prânz într-un adăpost deschis și trag un pui de somn într-un cort înainte de a se întoarce la creșă la mijlocul amiezii.

În fiecare zi de joi copiii merg într-o excursie în apropiere de Helsinki, iar vinerea rămân în creșă – este singura zi în care copiii nu pleacă nicăieri. „Chiar și atunci stau în curte în cea mai mare parte a timpului. În comparație cu cei de vârsta lor, copiii Samojat sunt mai maturi și mai independenți.

Citește și

The post Școala pe model scandinav. Copiii de la o creșă din Helsinki petrec tot timpul numai în pădure appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code