Flux Stiri

Sam Altman se alătură Microsoft. El va conduce „o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”

  • Altman se va alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”.
  • Între timp, fostul director executiv al Twitch, Emmett Shear, va deveni noul șef al OpenAI.
  • Sam Altman a fost demis după ce consiliul de administrație și-a pierdut încrederea.

Sam Altman se va alătura Microsoft, a anunțat gigantul tehnologic, punând capăt speculațiilor că s-ar putea întoarce la OpenAI la doar 48 de ore de la înlăturarea sa haotică, scrie BBC.

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a scris pe X, fostul Twitter, că Altman se va alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”. Între timp, fostul director executiv al Twitch, Emmett Shear, va deveni noul șef al OpenAI.

Shear a confirmat această veste pe X. Scriind pe platforma numită anterior Twitter, el a numit postul o oportunitate unică în viață”.

Dar a adăugat că modul în care a fost demis Altman a fost tratat foarte prost” și a afectat grav încrederea noastră”. Vineri, consiliul de administrație l-a demis pe Sam Altman, în vârstă de 38 de ani, spunând că și-a pierdut încrederea în el, și a numit-o pe Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, în calitate de director executiv interimar. Luni dimineață, presa americană a anunțat că Shear va prelua conducerea.

Șeful AI, Sam Altman, demis după ce consiliul de administrație și-a pierdut încrederea

Altman a ajutat la lansarea firmei, care a creat popularul robot ChatGPT, în 2015, și a fost imaginea ascensiunii firmei. El este considerat una dintre cele mai influente figuri din domeniul inteligenței artificiale generative (AI), care se află în creștere rapidă, iar demiterea sa a provocat o undă de șoc în întreaga industrie.

Aceasta a provocat o revărsare de sprijin din partea șefilor din Silicon Valley, inclusiv a fostului director executiv al Google, Eric Schmidt, care l-a numit pe dl Altman un erou al meu” și a spus că acesta a schimbat lumea noastră colectivă pentru totdeauna”.

Citește și

The post Sam Altman se alătură Microsoft. El va conduce „o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code