Flux Stiri

România opreşte temporar exportul anumitor antibiotice şi antitermice

aspirinaaspirina

  • Ministerul Sănătăţii a suspendat timp de trei luni distribuţia în afara ţării pentru nouă medicamente din categoria antibioticelor şi antitermicelor.
  • Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind suspendarea exportului la cele nouă produse.
  • Printre medicamente se numără mai multe antibiotice, dar şi produse pe bază de ibuprofen şi paracetamol.

Ministerul Sănătăţii a suspendat timp de trei luni distribuţia în afara ţării pentru nouă medicamente din categoria antibioticelor şi antitermicelor cu administrare orală, în contextul deficitului de pe piaţă la aceste medicamente. Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind suspendarea exportului la cele nouă produse.

Măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi este menită să asigure continuitatea disponibilităţii acestor medicamente pentru pacienţii români, informează Ministerul Sănătăţii.

Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuţiei intracomunitare a medicamentelor alocate pieţei din România.

Printre medicamente se numără mai multe antibiotice, dar şi produse pe bază de ibuprofen şi paracetamol.

În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice şi antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar pe o perioadă de 3 luni” şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată. ”

The post România opreşte temporar exportul anumitor antibiotice şi antitermice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code