Flux Stiri

România a ratat din nou intrarea în Schengen. Eugen Tomac: „Am plecat cu o strategie greșită pentru că am accelerat acest dosar separat de Bulgaria”

  • Consiliul JAI care are loc luni și marți la Bruxelles nu va veni cu un vot pentru aderarea României la Schengen.
  • Eugen Tomac spune că un context favorabil pentru o decizie unanimă în favoarea României va fi abia în 2025.
  • El spune că România și Bulgaria trebuiau să aibă o abordare comună în negocierile cu toate statele.

România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei noi Comisii Europene. Asta a declarat Eugen Tomac, europarlamentar.

„Din punctul meu de vedere, cred că din capul locului a plecat o strategie greșită pentru că am accelerat acest dosar separat de Bulgaria. Atât guvernul de la Sofia, cât și guvernul nostru, au greșit pentru că nu și-au coordonat întreaga activitate având în vedere că votul în Consiliul JAI se dă la pachet pentru ambele state. Deci, dacă există un vot împotriva Bulgariei, el este automat și împotriva României și invers. Atât timp cât această strategie nu a fost aplicată unitar, unele state și-au permis să aibă o abordare duplicitară”, a explicat europarlamentarul Eugen Tomac la Aleph News.

Eurodeputatul din grupul Partidului Popular European din Parlamentul European (PE) reaminteşte că pe ordinea de zi provizorie de pe 17 noiembrie a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) figura un posibil vot privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, care lipseşte din documentul final adoptat pe 1 decembrie.

Citește și

The post România a ratat din nou intrarea în Schengen. Eugen Tomac: „Am plecat cu o strategie greșită pentru că am accelerat acest dosar separat de Bulgaria” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code