Flux Stiri

Reducerea abandonului școlar și a căsătoriilor timpurii. Ministrul Familiei anunță continuarea demersurilor

  • Continuă demersurile începute pentru reducerea abandonului şcolar şi a căsătoriilor timpurii, informează Gabriela Firea.
  • Anul trecut, aproape 700 de fete sub 15 ani care au devenit mame, potrivit ministrul Familiei.
  • Începând de anul viitor, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse alături de Partida Romilor va începe proiecte privind combaterea acestor fenomene din comunităţile de romi din România.

Continuă demersurile începute pentru reducerea abandonului şcolar şi a căsătoriilor timpurii, informează Gabriela Firea. Anul trecut, aproape 700 de fete sub 15 ani care au devenit mame, potrivit ministrul Familiei.

Continuăm demersurile începute pentru reducerea abandonului şcolar şi a căsătoriilor timpurii. Fenomenul tinerelor care devin mame mult prea devreme este una dintre temele pentru care este imperios necesar să găsim soluţii urgente şi eficiente. Putem face asta doar mergând direct în comunităţile unde avem cele mai multe astfel de probleme, pentru a discuta cu oamenii şi a găsi rezolvări punctuale” , scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta anunţă că s-a întâlnit cu Nicolae Păun, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, şi au fost abordate aceste teme: „împreună vom stabili un plan concret de acţiune în comunităţile de romi din Romania. Am primit cu drag un dar simbolic – Lulica, prima păpuşă cu trăsături identice femeilor rome gândită pentru a combate discriminarea romilor.

Ministerul Familiei, proiecte din 2023 cu Partida Romilor

Ne dorim să înceteze obiceiul căsătoriilor timpurii care este încă o practică barbară în anumite comunităţi de romi. Trebuie să se înţeleagă că vorbim despre nişte copii, care au nevoie să li se respecte drepturile şi copilăria.

Este o misiune grea pe care ne-o asumăm, dar vom avea discuţii aplicate, direct în comunităţile unde încă se mai practică aceste obiceiuri. E o măsură prin care încercăm să reducem şi numărul mamelor minore sau a celor care abandonează şcoală. Cele două fenomene sunt consecinţele nefaste ale căsătoriilor timpurii.

Anul trecut am avut aproape 700 de fete sub 15 ani care au devenit mame mult prea devreme, iar asta nu înseamnă creşterea sănătoasă a natalităţii pe care ne-o dorim cu toţii. În plus, o fată care naşte la vârsta asta nu se mai întoarce la şcoală vreodată” .

Începând de anul viitor, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse alături de Partida Romilor va începe proiecte privind combaterea acestor fenomene din comunităţile de romi din România.

„Mă bucur că îl avem în echipa ministerului pentru a se ocupa de aceste proiecte, din funcţia de subsecretar de stat, pe Bogdan Paraschiv, secretar general la Partida Romilor Pro-Europa” , adaugă Firea.

The post Reducerea abandonului școlar și a căsătoriilor timpurii. Ministrul Familiei anunță continuarea demersurilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code