Flux Stiri

Războiul din Ucraina, ziua 306. Mulți ucraineni sărbătoresc în acest an Crăciunul pe stil nou. Putin susține că Moscova este pregătită pentru discuții de pace, în timp ce atacurile continuă

  • Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să poarte discuții pentru a pune capăt războiului din Ucraina, în timp ce Rusia a lansat mai multe atacuri – un semn clar că pacea nu este iminentă.
  • Unii ucraineni ortodocși au decis să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, la fel ca mulți creștini din întreaga lume. Acest lucru are legătură cu războiul și iar ucrainienii au primit binecuvântarea bisericii lor locale.

Putin a declarat într-un interviu la televiziunea de stat, ale cărui extrase au fost publicate duminică după-amiază, că Rusia este „pregătită să negocieze pentru a găsi rezultate acceptabile cu toți participanții la acest proces”.

El a spus că „nu noi suntem cei care refuzăm discuțiile, ci ei” – lucru pe care Kremlinul l-a declarat în mod repetat în ultimele luni, pe măsură ce invazia sa a continuat să piardă din avânt.

De asemenea, Putin a repetat că Moscova „acționează în direcția corectă”.

„Ne apărăm interesele naționale, interesele cetățenilor noștri, ale poporului nostru”, a spus el.

Comentariile lui Putin vin în timp ce atacurile asupra Ucrainei continuă. O alertă de raid aerian la nivelul întregii țări a fost anunțată de două ori numai duminică, iar mai multe rachete au lovit orașul Kramatorsk din regiunea Donețk, parțial ocupată, au anunțat oficiali locali.

Rachetele au lovit o zonă industrială a orașului și nu s-au înregistrat victime, potrivit guvernatorului ucrainean din Donețk, Pavlo Kyrylenko. Kyrylenko a precizat că și orașul Avdiivka a fost atacat cu șase rafale de obuze, iar o femeie a fost rănită acolo.

The post Războiul din Ucraina, ziua 306. Mulți ucraineni sărbătoresc în acest an Crăciunul pe stil nou. Putin susține că Moscova este pregătită pentru discuții de pace, în timp ce atacurile continuă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code