Economice

Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din octombrie 1956 încoace

Datele Asociației Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) din Marea Britanie arată că în octombrie au fost asamblate în uzinele din Marea Britanie doar 64.729 de mașini.

Conform SMMT, reculul a reflectat problemele majore ale lanțului global de aprovizionare și închiderea definitivă de către Honda a fabricii sale. Totodată un efect major l-a avut și criza semiconductorilor.

Pentru perioada ianuarie – octombrie a acestui an, producția de mașini a fost de 721.505 vehicule, în scădere cu 2,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, când multe uzine au fost închise luni întregi din cauza pandemiei.

În acest context, analiștii SMMT se așteaptă ca producția de mașini și vehicule comerciale ușoare pentru întregul an 2021 să rămână sub 1 milion de unități, ca și anul trecut. Totuși, este de așteptat ca producția de mașini a Marii Britanii să revină peste nivelul de 1 milion de unități în 2022.

„Sectorul auto din Marea Britanie este rezistent, dar cu revenirea în forță virusului în unele dintre cele mai mari piețe ale noastre și cu lanțul global de aprovizionare în criză, provocările imediate ale industriei sunt imense”, consideră șeful SMMT, Mike Hawes.

The post Producția de mașini din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din octombrie 1956 încoace appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code