Flux Stiri

Prințul Harry condamnă „răstălmăcirea periculoasă” a comentariilor sale despre talibani

  • El a spus că a vrut să fie sincer cu privire la experiența sa din Afganistan și să le ofere veteranilor spațiul pentru a le împărtăși pe ale lor fără nicio rușine”.
  • Harry a acuzat presa că i-a scos cuvintele din context și a spus că această interpretare a pus în pericol familia sa.
  • Cartea Spare, care a fost publicată marți, a devenit cartea de non-ficțiune cu cele mai rapide vânzări din istorie în Marea Britanie.

Prințul Harry a declarat că afirmațiile potrivit cărora s-ar fi lăudat atunci când a scris în noua sa carte despre uciderea a 25 de luptători talibani în Afganistan sunt o minciună periculoasă”. Prințul a fost criticat pentru că a discutat despre uciderile din Spare, unele personalități militare spunând că a fost greșit să se refere la morți ca la piese de șah”.

La televiziunea americană, Harry a acuzat presa că i-a scos cuvintele din context și a spus că această interpretare a pus în pericol familia sa. De asemenea, el și-a apărat comentariile, spunând că a vrut să reducă sinuciderile veteranilor.

Cartea Spare, care a fost publicată marți, a devenit cartea de non-ficțiune cu cele mai rapide vânzări din istorie în Marea Britanie. Aproximativ 400.000 de exemplare ale memoriilor au fost cumpărate, în ciuda faptului că multe extrase au fost scurse în presă înainte de lansarea oficială.

Într-un interviu amplu cu Stephen Colbert în emisiunea The Late Show – primul realizat după publicarea unor detalii din carte – Harry a sugerat că au existat încercări de subminare a cărții sale, a vorbit despre relația sa fracturată cu fratele său și a atacat presa britanică bigotă”.

Harry a spus că scrierea cărții a fost o experiență cathartică” și cea mai vulnerabilă pe care am fost vreodată în viața mea”, lăsându-l totodată mai puternic.

Dar a adăugat: Ultimele zile au fost dureroase și provocatoare, neputând face nimic în legătură cu acele scurgeri de informații”.

În condamnarea acoperirii mediatice, Harry a afirmat că mass-media a ales în mod intenționat să înlăture contextul” relatării sale. Fără îndoială, cea mai periculoasă minciună pe care au spus-o, este că m-am lăudat cumva cu numărul de oameni pe care i-am ucis în Afganistan”, a spus el.

Dacă aș auzi pe cineva lăudându-se cu astfel de lucruri, m-aș supăra. Dar este o minciună. Este cu adevărat îngrijorător și foarte tulburător faptul că pot scăpa cu asta… Cuvintele mele nu sunt periculoase – dar rotirea cuvintelor mele este foarte periculoasă pentru familia mea. Aceasta este o alegere pe care au făcut-o.”

El a spus că a vrut să fie sincer cu privire la experiența sa din Afganistan și să le ofere veteranilor spațiul pentru a le împărtăși pe ale lor fără nicio rușine”.

Întregul meu obiectiv și încercarea mea prin împărtășirea acestor detalii este de a reduce numărul de sinucideri [ale veteranilor]”, a adăugat el.

The post Prințul Harry condamnă „răstălmăcirea periculoasă” a comentariilor sale despre talibani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code