Economice

Petre Niculae își face intrarea în sectorul 2 al Bucureștiului și are undă verde pentru construcția de sute de apartamente

Excelsior Construct & Development a obținut luna trecută autorizația de desființare a construcțiilor existente pe terenul de 10.000 de mp pe care îl deține pe strada Electronicii la numărul 31 din sectorul 2 al Capitalei.

Firma Excelsior Construct Development înființată anul trecut, este deținută în totalitate de Petre Niculae, potrivit Termene.ro. și a fost cumpărat de la Pal Group. Pe acest terene se pot construi peste 500 de apartamente și este primul proiect rezidențial în sectorul 2 al omului de afaceri Petre Niculae, unchiul lui Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream.

Planurile lui Petre Niculae nu se opresc aici. Aceeași firmă a obținut tot în luna iulie certificare de urbanism pentru construcția de blocuri cu 12, respectiv 15 etaje, dar și a unei creșe, pe trei loturi de teren la adresa Baicului nr 31.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat în luna iunie a acestui an că vrea să regenereze zona Gării de Est cu investiții prin PNRR. Cu ajutorul Băncii Mondiale, care a elaborat un studiu urbanistic țintit pe Gara de Est, Mihaiu a prezentat care sunt planurile pentru zona Obor.
Cel mai mare proiect care ureamză să se contureze pe harta Bucureștiului este cel care se va construit pe terenul fostei fabrici Aversa, deținut de familia Topolinki, care a demarat demolarea clădirilor. În primă fază, aici urmează să fie construite blocuri cu apartamente, însă întreg proiectul cuprinde și turnuri înalte de 25 de etaje.

Petre Niculae a construit mai multe blocuri de locuințe în sectoru 6 prin firma Pedro Company Constructexim. Familia Niculae a construit prin mai multe firme diverse ansambluri rezidențiale din sectorul 6 al Capitalei. Una dintre firmele deținute de copii lui Alin Niculae, Francisca Grigorescu și Daniel Niculae, Exigent Develipment, a primit recent o amendă de circa 5.000 de euro pentru demararea unor lucrări de construcție fără autorizație. 

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code