Flux Stiri

Pentagonul a aprobat prima livrare de tancuri M1 Abrams pentru Ucraina. Florin Jipa: „Le dă un avantaj. Cele 31 de tancuri pot forma un grup de luptă de nivel brigadă”

  • Din toamnă, tancurile Abrams se vor alătura blindatelor Leopard germane și Challenger britanice.
  • SUA și-au anunțat intenția de a transfera 31 de tancuri Abrams în Ucraina.
  • Statele Unite au început să îi instruiască pe ucraineni pentru a folosi aceste tancuri în luna mai, în Germania.

Pentagonul a aprobat prima livrare de tancuri M1 Abrams pentru Ucraina. Blindatele vor ajunge la Kiev la începutul toamnei, a anunțat secretarul adjunct al Armatei Statelor Unite responsabil pentru achiziții, logistică și tehnologie, Douglas Bush. Statele Unite au început să îi instruiască pe ucraineni pentru a folosi aceste tancuri în luna mai, în Germania.

„Ucraina va avea cele mai bune tancuri vestice. Le dă un avantaj fiindcă cele 31 de tancuri pot fi adunate într-un grup de luptă de nivel brigadă, la care să se adauge și mașini de luptă a infanteriei americane, dar ajutorul este mult prea mic. 31 de tancuri înseamnă ceva mai puțin decât un batalion și mult prea târziu deoarece aceste tancuri sunt printre cele mai grele blindate. Un tanc are aproape 70 de tone, iar din toamnă, dacă încep ploile, iar terenul este desfundat, tancul nu poate fi folosit la manevre”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Ministrul de Externe Kuleba a cerut din Statele Unite rachete balistice pentru sistemele HIMARS, care au o bătaie de 300 de kilometri. Ucraina face de mult timp aceste presiuni asupra Washingtonului pentru a primi aceste arme.

„SUA au întârziat livrarea anumitor echipamente militare, printre acestea fiind și armele cu bătaie lungă. În acest moment, Ucraina folosește rachete cu rază lungă din Marea Britanie și din Franța. Ieri, Germania a anunțat că va aproba livrarea rachetelor Taurus, deci, mai degrabă este un efort european pentru rachete cu rază lungă de acțiune. SUA au evitat acest lucru și au zis mereu că nu vor ca armele americane să fie folosite pe teritoriul Rusiei, chiar dacă Kievul a promis că nu folosește astfel de arme pe teritoriul Rusiei și nu sunt evidențe clare că le-ar fi folosit”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Citește și:

The post Pentagonul a aprobat prima livrare de tancuri M1 Abrams pentru Ucraina. Florin Jipa: „Le dă un avantaj. Cele 31 de tancuri pot forma un grup de luptă de nivel brigadă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code