Flux Stiri

Patriarhul Kirill îndeamnă Moscova şi Kievul la o încetare a focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului

  • Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a cerut Moscovei și Kievului încetarea focului în Ucraina, cu ocazia sărbătorii ortodoxe de Crăciun.
  • El a declarat că armistițiul va permite „creștinilor ortodocși să participe la slujbele din ajunul și ziua de Crăciun” în Ucraina.
  • Patriarhul Kirill a ținut predici de la începutul ofensivei rusești în Ucraina, dând binecuvântarea sa trupelor rusești și criticând în același timp autoritățile ucrainene.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a cerut Moscovei și Kievului încetarea focului în Ucraina, cu ocazia sărbătorii ortodoxe de Crăciun, relatează mass media internațională.

Eu, Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, mă adresez tuturor părților implicate în conflictul fratricid pentru a face apel la încetarea focului și a pecetlui un armistițiu de Crăciun de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie până la miezul nopții de 7 ianuarie” , a spus el într-un mesaj postat pe site-ul bisericii.

El a declarat că armistițiul va permite creștinilor ortodocși să participe la slujbele din ajunul și ziua de Crăciun” în Ucraina.

Rusia și Ucraina sunt ambele țări cu o populație majoritar ortodoxă, dar Kievul s-a îndepărtat în ultimii ani de tutela religioasă a Moscovei, înființând o biserică independentă.

Patriarhul Kirill a ținut predici de la începutul ofensivei rusești în Ucraina, dând binecuvântarea sa trupelor rusești și criticând în același timp autoritățile ucrainene.

La rândul său, Ucraina a efectuat o serie de percheziții în bisericile și mănăstirile care depind de Patriarhia Moscovei, în vederea unor măsuri de contraspionaj” .

The post Patriarhul Kirill îndeamnă Moscova şi Kievul la o încetare a focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code