Economice

Paris Motor Show 2022, fără multe mărci prestigioase, dar cu noutăți importante pentru români

Mai sunt doar două luni până la unul dintre cele mai importante evenimente din industria auto mondială. Pe 18 octombrie va debuta în Franța o nouă ediție a Paris Motor Show, eveniment cunoscut și sub denumirea Mondial de l`Automobile.

Cândva o adevărată Mecca a celor implicați în afaceri cu mașini și componente, Salonul Auto de la Paris și-a pierdut din strălucire, la fel ca toate evenimentele similare din întreaga lume, pandemia dând lovitura de grație prin măsurile restrictive impuse participanților.

În acest an, Paris Motor Show se anunță totuși, conform organizatorilor, un „spectacol prietenos” care revine la „ideile fundamentale” ale unui astfel de eveniment.

Din nefericire, mărci importante aparținând unor grupuri auto de renume și-au anunțat deja absența de la evenimentul de la Paris, printre acestea numărându-se: BMW, Citroen, Hyunfdai, Kia sau Volkswagen. Nici toate mărcile grupului Stellantis – exceptând Jeep, DS și Peugeot – nu vor fi prezente.

În acest context, printre vedetele Paris Motor Show 2022 se va număra marca românească Dacia, deținută de grupul francez Renault, care, deși nu are în plan lansarea unui nou model, va încerca să atragă atenția publicului cu noua sa imagine de brand. Mai exact, la expoziția din capitala Franței vor putea fi văzute pentru prima dată modelele Dacia – Spring, Sandero, Jogger și Duster – cu noul logo pe caroserie.

În schimb, partenerii de la Renault vor avea la stand deja cunoscutul concept R5, dar și noutatea absolută, conceptul R4. Și asta nu e tot. Marca franceză va prezenta publicului conceptul Renault Scénic Vision, cel care va deveni model de serie în următoarea perioadă, dar și deja cunoscutele Megane E-Tech Electric și Austral.

O altă marcă a grupului Renault, Alpine, va prezenta noua gamă A110, dar și un concept care, din primele informații, va avea sub capotă un sistem de propulsie bazat pe hidrogen.

Una dintre cele trei mărci ale grupului Stellantis care vor fi prezente la Paris Motor Show, Jeep, va avea la stand primul său SUV 100% electric, în timp ce DS va prezenta o versiune restilizată a SUV-ului DS7, precum și mai micul DS 3 Crossback. Peugeot, tot o marcă Stellantis, va avea ca vedetă la stand modelul 408.

Alături de aceste vehicule, la Paris, în octombrie, vor putea fi descoperite și modele precum Fisker Ocean, Great Wall Ora Cat, BYD Tang sau Hopium Machhina. Acesta din urmă se anunță un punct de atracție pentru vizitatorii salonului auto curioși să descopere un vehicul alimentat cu hidrogen care dezvoltă 500 CP și, conform producătorului, poate parcurge 1.000 km cu o singură alimentare.

Cum înscrierile pentru participarea la Paris Motor Show 2022 nu s-au încheiat încă, este posibil ca până la debutul evenimentului să apară noi mărci dornice de a fi descoperite de public la evenimentul din capitala Franței.

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code