Flux Stiri

Papa Francisc crede că în Ucraina este al treilea război mondial: „Toate marile puteri sunt implicate”

  • Papa Francisc consideră că războiul din Ucraina este un nou război mondial și crede că conflictele armate servesc intereselor economice, începând cu cele ale industriei de armament.
  • Francisc a declarat că nimeni nu poate nega faptul că lumea se confruntă în prezent cu un război mondial, întrucât toate marile puteri sunt implicate.
  • Papa a comentat: „Un tehnician mi-a spus că, dacă nu s-ar produce arme timp de un an, problema foametei în lume ar putea fi rezolvată.”

Papa Francisc consideră că războiul din Ucraina, al treilea care izbucnește în puțin peste un secol, este un nou război mondial și crede că conflictele armate servesc intereselor economice, începând cu cele ale industriei de armament.

Într-un interviu acordat Radioteleviziunii publice elvețiene (RTS) cu ocazia celei de-a zecea aniversări a pontificatului său, Francisc a declarat că nimeni nu poate nega faptul că lumea se confruntă în prezent cu un război mondial, întrucât toate marile puteri sunt implicate, iar câmpul de luptă este Ucraina”.

Gândiți-vă că în puțin mai mult de o sută de ani au avut loc trei războaie mondiale: 1914-1918, 1939-1945 și acum acesta, care este un război mondial care abia a început.”

În ceea ce privește armele, Papa a comentat: Un tehnician mi-a spus că, dacă nu s-ar produce arme timp de un an, problema foametei în lume ar putea fi rezolvată. Piața este cea care a creat războiul (…) Războaiele sunt folosite pentru a testa armamentul”.

În acest sens, el a amintit utilizarea în războiul din Ucraina a unor noi tipuri de drone care sunt testate”.Dacă s-ar testa alte lucruri, în favoarea dezvoltării umane, a educației sau a hranei, ar fi bine, dar atracția pentru bani este cel mai mare dușman al omului, diavolul intră prin buzunar”, a adăugat el.

The post Papa Francisc crede că în Ucraina este al treilea război mondial: „Toate marile puteri sunt implicate” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code