Flux Stiri

OpenAI antrenează modelele pentru a scrie articole. Editorul global de știri, plătit pentru a-i utiliza articolele

  • OpenAI va plăti editorul global de știri, Axel Springer, pentru a utiliza articolele sale.
  • Utilizatorii ChatGPT vor primi rezumate ale ştirilor de la Politico, Business Insider, Bild.
  • Axel Springer va furniza conţinut de la mărcile sale media ca date de instruire pt OpenAI.

OpenAI va plăti editorul global de știri, Axel Springer, pentru a utiliza articolele sale cu scopul de a antrena modelele de inteligență artificială.

În primul rând vreau să-ți spun că Axel Springer este prima editură la nivel global care face un parteneriat cu OpenAI pentru o integrare mai profundă a jurnalismului în tehnologiile AI. OpenAI intenționează să plătească pentru antrenarea modelelor sale și pentru a furniza informații în timp real de la brandurile Axel Springer, printre care se numără Business Insider și Politico în SUA, precum și Bild și Welt în Europa. Valoarea exactă a acordului nu a fost dezvăluită, însă conform rapoartelor Bloomberg, OpenAI se angajează să plătească zeci de milioane de euro editurii în următorii trei ani.

Acest parteneriat survine în contextul îngrijorărilor exprimate de creatori, autori și editori cu privire la practicile companiilor de inteligență artificială generativă, care au fost criticate și date în judecată pentru antrenarea modelelor fără consimțământul explicit al creatorilor de conținut. Să știi că mai sunt și edituri precum The New York Times, Vox Media, BBC News, Reuters și CNN, care au blocat accesul OpenAI la datele lor.

Ca parte a acordului, Springer va oferi atât articole de știri actuale, cât și arhive de la toate mărcile sale pentru a-și antrena modelele mari de limbaj și tehnologia de bază care alimentează ChatGPT. Când ChatGPT folosește articolele lui Axel în răspunsurile sale, va include atribuirea de link-uri către știri, pentru transparență. Axel Springer va putea să folosească tehnologia OpenAI pentru a-și îmbunătăți propriile produse, a raportat The Wall Street Journal.

Aceasta nu este prima înțelegere pe care OpenAI a încheiat-o cu un editor de știri. La începutul acestui an, compania a încheiat un parteneriat de doi ani cu The Associated Press pentru a utiliza conținut selectat din arhivele AP care datează din 1985, pentru a-și antrena modelele AI, deși termenii acordului nu includ permisiunea ChatGPT să utilizeze conținutul AP în răspunsurile sale.

Citește și

The post OpenAI antrenează modelele pentru a scrie articole. Editorul global de știri, plătit pentru a-i utiliza articolele appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code