Flux Stiri

Oamenii se mută pe apă. Topul celor mai inedite case plutitoare

  • Schimbările climatice precipită creșterea nivelului mării iar casele pe apă devin o necesitate.
  • De când Lis și Ove au achiziționat „Oldenburg”, cuplul a plecat în multe expediții.
  • „Oldenburg”, casă plutitoare, are o bucătărie, 2 dormitoare și o baie.

Din Scandinavia până în SUA, oamenii sunt în căutarea unei comunități și a libertății de a trăi pe apă. Iată opt exemple de case plutitoare, unele dintre cele mai inedite din lume. Topul a fost realizat de BBC.

Acestea vin la pachet și cu povești frumoase. Una special este Oldenburg, aceasta datează din 1908. Când Lis și Ove Nilsson au văzut-o pentru prima dată au fost cuceriți de dimensiunile sale mari, ideale pentru familia și prietenii lor. Locuința lor conține o bucătărie, două dormitoare, și o baie. „Nu am pierdut nimic prin trecerea de la uscat la apă”, spun proprietarii.

Siva Aiken, inspirata de Pirații din Caraibe și-a construit casa pe o barcă de 7metri lungime doar din materiale reciclate. Ferestrele sale au fost recuperate de la o casă, în timp ce motorul său avea deja 30 de ani când l-a luat. Seara se relaxează cântând la banjo pe veranda casei sale.

În 2018, Agnès s-a mutat din „apartamentul său confortabil” din Paris într-o barcă de transport ancorată pe Sena. Ea o împarte cu cei doi copii ai săi și buldogul lor francez. Mutarea a avut efecte psihologice și fizice pozitive asupra sa: „Am dobândit o minte și o inimă mai deschise precum și o comunitate. Înveți multe pe barcă – de la ancorare la toate chestiunile tehnice despre care nu știam nimic.” spune ea.

Citește și:

The post Oamenii se mută pe apă. Topul celor mai inedite case plutitoare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code