Economice

Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa se retrag din firma de mobilă Becker Romania

Becker Romania a fost fondată în anul 2002, la Gherla (judeţul Cluj), ca subsidiară a producătorului german de mobilă Becker Brakel.

Becker Braker mai controlează o fabrică de mobilă din satul Suceagu (aflat tot în judeţul Cluj), operată prin firma Becker Solid Wood and Service SRL.

Producătorul de mobilă Becker Romania a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 47,21 de milioane de lei, cu 12,8% mai mici decât cele realizate în anul 2019. Firma de mobilă a avut marjă de profit net de 6,39% în anul 2020, cu peste un punct procentual mai mică decât cea obţinută în anul 2020. Becker Romania a lucrat cu un număr mediu de 265 de salariaţi în anul 2020, în scădere cu 51 de oameni faţă de nivelul anului 2019, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net.

S-a schimbat structura asociaţilor producătorului de mobilă Becker Romania.

Asociatul Michael Brandhuber cedează societăţii germane Berom GmbH toate părţile sociale deţinute la firma Becker Romania. Este vorba despre 28.743 de părţi sociale, cu valoare nominală de 93 de lei şi o valoare nominală totală de 2.673.099 de lei, reprezentând 32,5% din capitalul social al firmei Becker Romania, reiese din hotărârea adunării generale a asociaților firmei din 14 septembrie 2021.

Asociatul Ludovic Ghisa cesionează firmei germane Berom  GmbH toate părţile sociale pe care le are la firma Becker Romania. Mai precis, vorbim despre 15.477 de părţi sociale, cu valoare nominală totală de 1.439.361 de lei, care reprezintă 17,5% din capitalul social al societăţii Becker Romania, potrivit hotărârii antemenţionate, consultate de Economica.net.

În urma cesiunii, firma Berom GmbH va deţine jumătate din capitalul social al societăţii Becker Romania.

Structura asociaţilor firmei de mobilă Becker Romania înainte de cesiune:

  • Firma germană Fritz Becker GmbH & Co. KG cu 50% din capital social;
  • Michael Brandhuber, cetăţean austriac cu reşedinţa la Cluj – asociat cu 32.5 % din capital social al Becker Romania;
  • Ludovic Ghisa, asociat cu 17.5 %  din capitalul social al firmei de mobilă.

După cesiune, firma de mobilă Becker Romania e deţinută în cote egale de Fritz Becker GmbH & Co. KG şi de Berom GmbH din Germania.

În urma acestei tranzacţii, Brandhuber și Ghisa au fost revocaţi din funcția de administratori ai societăţii Becker Romania. Noii administratori ai producătorului de mobilă sunt Gerrit Becker şi Mario Heiming.

Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa controlează, în continuare, firma Ch Industrial Prod care operează fabrica de umeraşe din lemn, din Gherla. Fiecare dintre cei doi asociaţi are o participaţie de 47.5% la producătorul de umeraşe Ch Industrial Prod, aceştia fiind şi administratorii firmei, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul de specialitate Termene.ro.

The post Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa se retrag din firma de mobilă Becker Romania appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code