Flux Stiri

Lupte grele în estul Ucrainei. Ruşii atacă un oraş din toate direcţiile

  • Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunţă ucrainenii. 
  •  Aceştia spun că ruşii încearcă să ocupe oraşul Avdiivka şi avansează din toate părţile, a declarat un oficial local.

Ruşii efectuează atacuri terestre şi aeriene asupra Avdiivka încă de la jumătatea lunii octombrie, încercând să avanseze în regiunea Donbas. În ultimele zile, atacurile s-au intensificat, au relatat ucrainenii.

„Lucrurile din sectorul Avdiivka au devenit şi mai dure. Intensitatea ciocnirilor creşte de ceva vreme. Ruşii au mai deschis două sectoare din care au început să facă atacuri în direcţia Doneţk… şi în aşa-numita zonă industrială. Inamicul încearcă să atace oraşul din toate direcţiile”, a declarat Vitaliy Barabash, şeful administraţiei militare din Avdiivka, pentru Espreso TV.

Oficialii spun că nicio singură clădire nu a rămas intactă după luni de lupte. Mai puţin de 1.500 de locuitori au rămas în zonă din cei 32.000 înainte de război. Luptele cele mai grele se dau în zona industrială a oraşului, iar informaţiile privind câştigurile teritoriale sunt contradictorii.

Ucraina şi analiştii militari occidentali spun că Rusia a suferit pierderi grele la Avdiivka, dar şi la Maryinka, un oraş din apropiere, în mare măsură distrus de război. Vremea rea a îngreunat activităţile militare, inclusiv utilizarea dronelor de recunoaştere şi de atac.

The post Lupte grele în estul Ucrainei. Ruşii atacă un oraş din toate direcţiile appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code