Flux Stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 740. Doi bebeluși și un copil mic printre cei 10 morți confirmați după un atac cu dronă în Odesa

  • Grupul anti-rus Atesh a pretins că a distrus o conductă de petrol în Crimeea ocupată de Rusia, provocând „distrugeri colosale”.
  • Exploziile puternice au avut loc în apropierea unui depozit de petrol, iar oficialii ruși au închis o autostradă timp de peste opt ore.
  • Autoritățile de la Kiev nu au confirmat încă afirmațiile grupului Atesh și nu au făcut comentarii despre rapoartele exploziilor din Crimeea.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un grup subteran pro-tătar crimeean anti-rus pretinde că explozii mari au distrus o conductă de petrol, cauzând „distrugeri colosale”, în Crimeea ocupată de ruși, raportează Associated Press.

Explozii puternice au fost auzite în apropierea unui depozit de petrol în primele ore ale dimineții de duminică, potrivit unui canal local de știri de pe Telegram, pro-Kyiv, în timp ce oficialii instalați de Kremlin în teritoriu au declarat că un segment al autostrăzii din apropiere a fost închis traficului timp de peste opt ore.

Înregistrările video distribuite canalului pro-ucrainean Crimean Wind au arătat explozii iluminând cerul nopții, urmate de zgomote puternice. Canalul a declarat că acestea au fost realizate de locuitorii locali din apropierea Feodosia – un oraș de coastă din nord-estul Crimeii. Nu a fost posibil să se verifice imediat circumstanțele în care au fost filmate videoclipurile.

Grupul, Atesh – care înseamnă „foc” în tătarul crimeean – nu a revendicat direct responsabilitatea pentru atac și a declarat că a aflat despre consecințele acestuia de la informatori printre oficialii numiți de ruși. Autoritățile de la Kiev nu au recunoscut sau comentat imediat afirmațiile.

Ministerul rus al apărării nu a comentat duminică rapoartele, dar a pretins că 38 de drone ucrainene au fost interceptate peste noapte până duminică deasupra peninsulei.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 740. Doi bebeluși și un copil mic printre cei 10 morți confirmați după un atac cu dronă în Odesa appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code