Flux Stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 252. Scholz cere tuturor partidelor să accepte planul de încetare a focului al lui Biden

  • Armata israeliană a fost adăugată oficial pe lista neagră a ONU pentru vătămarea copiilor.
  • Cinci morți și 17 răniți în atacurile israeliene asupra a două case din tabăra de refugiați Nuseirat, în timp ce rapoartele spun că forțele israeliene au folosit explozibili pentru a distruge clădirile din centrul orașului Rafah.
  • Președintele SUA a dat din nou vina pe Hamas pentru faptul că un acord de încetare a focului în Gaza nu este încă în vigoare.

Cancelarul german spune că planul lui Biden prezintă modul în care se poate ajunge la o încetare a focului în Gaza și la eliberarea prizonierilor israelieni deținuți acolo, „iar situația din Orientul Mijlociu poate deveni mai pașnică”, a postat el pe X.

„Toți cei implicați ar trebui să sprijine planul, în special Hamas – aceasta este cererea noastră”.

Președintele SUA a dat din nou vina pe Hamas pentru faptul că un acord de încetare a focului în Gaza nu este încă în vigoare în timpul unei conferințe de presă la summitul Grupului celor Șapte din Italia.

„Am propus o abordare care a fost aprobată de Consiliul de Securitate al ONU, de G7, de israelieni, iar cea mai mare problemă de până acum este refuzul Hamas să se înscrie – chiar dacă au prezentat ceva similar”, a spus el reporterilor.

„Dacă se va realiza sau nu, rămâne de văzut, vom continua să facem eforturi. Nu am un răspuns final pentru tine.”

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 252. Scholz cere tuturor partidelor să accepte planul de încetare a focului al lui Biden appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code