Flux Stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 246. SUA afirmă că încă așteaptă răspunsul Hamas la acordul de încetare a focului încheiat de Biden

  • ONU va adăuga armata israeliană pe lista neagră a celor care fac rău copiilor în timpul conflictelor, în condițiile în care peste 15 500 de copii au fost uciși în Gaza din 7 octombrie.
  • Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că 77 de persoane au fost ucise și 221 au fost rănite în enclavă în ultima perioadă de raportare de 24 de ore.
  • Casa Albă spune că încă așteaptă un răspuns oficial din partea Hamas la ultima propunere de încetare a focului pentru conflictul din Gaza, prezentată săptămâna trecută de președintele Joe Biden.

Casa Albă spune că așteaptă încă un răspuns oficial din partea Hamas la ultima propunere de încetare a focului pentru conflictul din Gaza, prezentată săptămâna trecută de președintele Joe Biden.

Purtătorul de cuvânt John Kirby a declarat reporterilor că Biden și președintele francez Emmanuel Macron vor discuta această problemă în cadrul unei întâlniri care va avea loc mâine.

„Acum, așteptăm un răspuns din partea Hamas”, a declarat Sullivan reporterilor la bordul Air Force One. „Vom considera că un răspuns oficial este cel care va fi transmis celor din Qatar, care au fost cei care au transmis propunerea negociatorilor israelieni către Hamas.”

Coordonatorul pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, se îndreaptă spre Cairo în această săptămână, potrivit unei surse familiare. Egiptul, alături de Qatar, a jucat un rol important de mediere în negocierile tensionate.

Vizita lui McGurk are loc în contextul în care tensiunile dintre Egipt și Israel au crescut în ultimele luni, mai ales că Egiptul a avertizat în mod repetat forțele israeliene să nu avanseze cu o operațiune militară în Rafah.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 246. SUA afirmă că încă așteaptă răspunsul Hamas la acordul de încetare a focului încheiat de Biden appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code