Flux Stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 166. Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind Gaza va fi supusă vineri la vot

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că diferențele se reduc” în cadrul negocierilor pentru a asigura încetarea focului și un acord privind ostaticii, dar că rămân provocări.
  • Armata israeliană a declarat că a ucis peste 140 de teroriști” în raidul său asupra spitalului Al-Shifa din orașul Gaza, care continuă în a patra zi.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va aproba în curând un plan de evacuare a civililor din orașul Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza, unde se adăpostesc peste 1 milion de persoane.

Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind Gaza va fi supusă la vot vineri dimineață, a declarat joi pentru CNN purtătorul de cuvânt al misiunii americane la ONU, Nate Evans.

Statele Unite au lucrat cu seriozitate cu membrii Consiliului în ultimele săptămâni la o rezoluție care va sprijini fără echivoc eforturile diplomatice în curs de desfășurare menite să asigure o încetare imediată a focului în Gaza, ca parte a unui acord privind ostaticii, ceea ce ar face ca aceștia să fie eliberați și ar contribui la permiterea unui val de ajutor umanitar”, a declarat Evans.

După mai multe runde de consultări cu Consiliul de Securitate, vom supune această rezoluție la vot vineri dimineață”, a spus el.

Rezoluția americană vine după ce SUA au opus veto la mai multe rezoluții anterioare ale Consiliului de Securitate al ONU care solicitau încetarea imediată a focului. Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat, după ce a pus veto unei rezoluții algeriene la sfârșitul lunii februarie, că aceasta ar pune în pericol negocieri sensibile”.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 166. Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind Gaza va fi supusă vineri la vot appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code