Flux Stiri

LIVE UPDATE. 350 zile de invazie. Germania, Danemarca și Olanda vor trimite peste 100 de tancuri în Ucraina până în primăvara anului 2024

ScholzScholz

  • Germania, Danemarca și Olanda vor trimite peste 100 de tancuri de luptă Leopard 1 în Ucraina până în primăvara anului 2024.
  • Germania, Danemarca și Olanda vor furniza Leopard 1 „recondiționate” din „stocurile lor industriale”.
  • Guvernul german a aprobat marți până la 178 de licențe de export pentru tancuri Leopard 1 pentru Ucraina, potrivit comunicatului de presă.

Germania, Danemarca și Olanda vor trimite peste 100 de tancuri de luptă Leopard 1 în Ucraina până în primăvara anului 2024, a anunțat marți ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev. Un contingent de 20 până la 25 de tancuri Leopard 1 va ajunge în Ucraina până în această vară, iar până la 80 de tancuri suplimentare până la începutul anului viitor, a declarat Pistorius reporterilor în timpul unei întâlniri comune cu omologul său ucrainean Oleksii Reznikov.

Leopard 1 a fost în serviciu din anii 1960 până când a fost scos din uz în 2003. Germania, Danemarca și Olanda vor furniza Leopard 1 recondiționate” din stocurile lor industriale”, iar cele trei țări vor furniza, de asemenea, sprijinul logistic necesar și pregătirea pentru operarea vehiculelor, a precizat Ministerul german al Apărării într-un comunicat de presă, scrie CNN.

Guvernul german a aprobat marți până la 178 de licențe de export pentru tancuri Leopard 1 pentru Ucraina, potrivit comunicatului de presă. În cadrul conferinței de presă, Pistorius a anunțat, de asemenea, livrări iminente de arme către Ucraina. El a spus că, până la sfârșitul lunii, vor fi livrate mai multe rachete, cinci tancuri Gepard suplimentare și alte cinci vehicule blindate de geniu.

The post LIVE UPDATE. 350 zile de invazie. Germania, Danemarca și Olanda vor trimite peste 100 de tancuri în Ucraina până în primăvara anului 2024 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code