Flux Stiri

LIVE UPDATE. 342 zile de invazie. Ucraina avertizează că nu se poate apăra împotriva rachetelor balistice iraniene

rachete balisticerachete balistice

  • În cazul în care Rusia ar obține rachete balistice iraniene pentru a le folosi în războiul său din Ucraina, forțele aeriene ucrainene au avertizat că nu au mijloacele necesare pentru a se apăra împotriva lor.
  • În noiembrie, Iranul se pregătea să trimită încă aproximativ 1.000 de arme, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune sol-sol și mai multe drone de atac.
  • Ihnat a declarat că, pentru a „învinge amenințările balistice”, Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană precum Patriot PAC-3 american de ultimă generație și SAMP/T.

În cazul în care Rusia ar obține rachete balistice iraniene pentru a le folosi în războiul său din Ucraina, forțele aeriene ucrainene au avertizat că nu au mijloacele necesare pentru a se apăra împotriva lor.

Rusia este în continuare dispusă să primească UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot), rachete Fateh și Zolfaghar din Iran. Acestea sunt rachete balistice. Nu avem mijloace pentru a le învinge”, a declarat luni Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene, la televiziunea ucraineană.
În noiembrie, Iranul se pregătea să trimită încă aproximativ 1.000 de arme, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune sol-sol și mai multe drone de atac, pentru ca Rusia să le folosească în războiul său împotriva Ucrainei, au declarat atunci pentru CNN oficiali dintr-o țară occidentală care monitorizează îndeaproape programul de armament al Iranului.

În octombrie, Reuters a citat doi oficiali iranieni și doi diplomați iranieni pentru a relata că Teheranul a promis că va furniza Rusiei aceste arme. Rușii ceruseră mai multe drone și acele rachete balistice iraniene cu precizie îmbunătățită, în special familia de rachete Fateh și Zolfaghar”, a declarat pentru Reuters unul dintre diplomații iranieni, care a fost informat despre călătorie. Guvernul iranian a recunoscut în noiembrie că a trimis un număr limitat de drone Rusiei în lunile de dinaintea începerii invaziei sale în Ucraina, dar a negat că a furnizat echipamente militare pentru a fi folosite în războiul din Ucraina.

Rusia are rachete de tip Kinzhal care lovesc pe traiectorie balistică”, a declarat luni Ihnat. „Au rachete Kh-22 care lovesc pe traiectorie balistică și au rachete S-300 și S-400 care lovesc pe traiectorie balistică. Acestea sunt provocări și amenințări cu care ne confruntăm în acest moment”.

Ihnat a declarat că, pentru a „învinge amenințările balistice”, Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană precum Patriot PAC-3 american de ultimă generație și SAMP/T (Sol-Air Moyenne Portée/Terrestre) de fabricație franceză. SUA nu au anunțat detalii despre sistemul de apărare aeriană Patriot pe care intenționează să îl furnizeze Ucrainei. Soldații ucraineni urmau să înceapă, la începutul acestei luni, antrenamentul cu sistemul de rachete Patriot.

The post LIVE UPDATE. 342 zile de invazie. Ucraina avertizează că nu se poate apăra împotriva rachetelor balistice iraniene appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code