Economice

Japonia injectează în economie 490 de miliarde de dolari, pentru a atenua criza generată de pandemie

Măsurile includ plăţi în numerar de 100.000 de yeni şi vouchere pentru copiii de până la 18 ani din gospodăriile cu un venit anual de sub 9,6 milioane de yeni, costurile fiind estimate la aproximativ 2.000 de miliarde de yeni. Alţi 2.000 miliarde de yeni sunt alocaţi familiilor şi studenţilor care se confruntă cu dificultăţi, vor fi acordate subvenţii pentru firmele afectate de pandemie şi vor fi puse deoparte rezerve pentru cheltuieli de urgenţă legate de pandemie. Va fi reluat programul subvenţionat „Go To Travel” pentru a promova turismul intern.

Pe fondul intensificării concurenţei globale în domeniul tehnologiilor de vârf, vor fi alocaţi aproximativ 500 miliarde de yeni pentru a facilita dezvoltarea în domenii cheie, cum ar fi inteligenţa artificială (AI). De asemenea, Guvernul nipon va ajuta la construirea fabricilor producătoare de semiconductori, pentru a asigura livrări suficiente de cipuri pentru computere.

Cheltuielile vor fi în principal finanţate printr-un buget suplimentar în acest an, de aproximativ 32.000 de miliarde de yeni, restul sumei urmând să fie inclus în bugetul pe 2022.

„Vom mobiliza toate instrumentele disponibile pentru a finanţa pachetul, inclusiv emiterea de obligaţiuni”. Estimăm că măsurile de stimulare vor majora PIB-ul Japoniei cu aproximativ 5,6%, a anunţat premierul Fumio Kishida (foto).

În 2020, valoarea combinată a măsurilor de stimulare a celei de-a treia economii mondiale s-a ridicat la aproximativ 3.000 de miliarde de dolari, iar nivelul datoriei este de aproximativ 200% din PIB.

Premierul japonez Fumio Kishida şi-a anunţat la 1 noiembrie victoria în alegerile legislative, după ce coaliţia aflată la putere şi-a menţinut o majoritate parlamentară peste aşteptări şi a insistat asupra ideii sale de a promova „un nou capitalism”, centrat pe susţinerea creşterii economice, însoţită de majorări salariale pentru lucrători.

„Vom face tot posibilul pentru a creşte salariile lucrătorilor, pentru ca toată lumea să beneficieze de rezultatele creşterii economice”, a declarat oficialul nipon.

Sursa foto: Wikipedia.

The post Japonia injectează în economie 490 de miliarde de dolari, pentru a atenua criza generată de pandemie appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code